ClickCease

המכללה האקדמית הדסה ירושלים

לימודי אמנות הבישול

המכללה האקדמית הדסה ירושלים

לימודי אמנות הבישול

מכללת הדסה ירושלים מציעה במסגרת ביה"ס למלונאות במכללה, מסלול לימודי אמנות הבישול בשיתוף משרד העבודה, המיועד להכשיר אמני בישול לעבודה במגוון רחב של תפקידים, לרבות הקניית עקרונות ניהוליים בתחום המזון וההארחה.

מידע נוסף

לימודי בישול עברו מהפיכה בשנים האחרונות, במקביל למהפכה הגסטרונומית המתחוללת הכוללת פתיחת מסעדות חדשות במגוון סגנונות, שימוש בחומרי גלם איכותיים, השקעה בעיצוב חללי מסעדות ובתכנון ואבזור המטבח, שינוי ועידון טעמו של הלקוח, ועוד. מסלול לימודי אמנות הבישול במכללת הדסה ירושלים מיועד להכשיר את הבוגרים כאמני בישול - שפים - לעבודה במגוון רחב של תפקידים ומקומות, תוך הקניית כלים עוניים ומעשיים בתחום הבישול, הסעדה, הארחה, ניהול, ועוד. תנאי הקבלה למסלול לימודי אמנות הבישול כוללים השכלה תיכונית, ידיעת השפה האנגלית, בחינת התאמה (פטור לבעלי פסיכומטרי מעל 500 או לבעלי תואר ראשון ומעלה), ראיון בוועדת קבלה וזכאות לקורס הכשרה מקצועית מטעם משרד התעשייה המסחר והתעסוקה.

לימודי אמנות הבישול במכללת הדסה ירושלים אורכים כעשרה חודשים, ובמסגרתם לומדים הסטודנטים מגוון נושאי לימוד כגון תורת האירוח, תזונה, תורת המקצוע - עיוני ומעשי, קונדיטאות, ביקורת מזון ומשקאות, תורת היין, תזונה, קניות, כשרות, תברואה, תורת החומרים, בטיחות ועזרה ראשונה, חשבון מקצועי ועוד, וכן סיורים מקצועיים והתנסות מעשית במסעדות ובבתי מלון. הבוגרים יזכו לתעודת סיום מטעם המכללה וכן סיווג מקצועי 1 מטעם משרד העבודה, ויוכלו להשתלב במגוון תפקידים במקומות כגון מסעדות, בתי מלון, מרכזי מרפא, ועוד.
תחומי לימוד נוספים בהדסה ירושלים