ClickCease

קורס הכנת קפה - בריסטה

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
קורס הכנת קפה - בריסטה
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות קורס הכנת קפה - בריסטה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על קורס הכנת קפה - בריסטה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

לימודי הכנת קפה במכללות

הקפה הוא אחד מהמשקאות הפופולאריים ביותר בעולם, ורבים אינם מסוגלים לפתוח את יומם ללא לגימה מהמשקה המעורר. למעשה, הקפה הוא עולם שלם של משקאות ולא משקה יחיד – ומשקאות הקפה השונים נבדלים זה מזה בטעמם, חוזקם, השפעותיהם, צבעם ועוד. מקורו של צמח הקפה – המקור לפולי הקפה השונים – הוא אפריקה.

ברוב שנותיה של מדינת ישראל, רבים הסתפקו בקפה שחור פשוט, או קפה נמס מהסופר. אולם בשנים האחרונות, תרבות הקפה עלתה כפורחת – ואנשים משקיעים בקפה שלהם ובהכנתו רבות – ממש כפי שאנשים רבים לומדים על קורס הכנת בירה בביתם, עולם הקפה גם הוא יכול להיות תחביב מרתק וטעים במיוחד.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות קורס הכנת קפה - בריסטה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על קורס הכנת קפה - בריסטה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

מידע כללי על קורס הכנת קפה 

הקפה הגיע לעולם המערבי כבר במאה ה-16 ובמהירות כבש את ליבם של אצילים רבים. בימי ההם, הפולים נחשבו ליקרים למדיי ועל כן פשוטי העם לא נהנו מטעמו העשיר והמגוון.

אי לכך, במשך הזמן, הפופולאריות העצומה של הקפה, כמו גם השפעותיו המעוררות והמשכרות קמעא, גרמו לשליטים רבים להגביל, ואף לאסור, את שתיית הקפה. 

כיום, שתיית הקפה, מקובלת ואף נפוצה במיוחד וניתן לראות כי בתרבויות שונות אפילו מקודשת. אם גם אתם מכורים לנוזל החום שחור המריר (או הממותק)- הלא הוא המשקה המעורר הפופולארי יותר בעולם, אם גם אתם מסוגלים לא מסוגלים לפתוח את היום ללא לגימה הגונה והתענגות חטופה על טעמו המשובח של הקפה – הלימודים בקורס הכנת קפה מיועדים עבורכם.

מה תכני הלימוד לקורס הכנת קפה - בריסטה?

תכנית הלימודים בקורסים וסדנאות להכנת קפה היא עשירה – ממש כטעמו של המשקה הפופולארי. לימודים אלו משלבים בין הקניית ידע עיוני ותיאורטי מרתק ורב ערך, לבין תרגולים והתנסויות מעשיות – אשר יכשירו אתכם בכל הידע, הכלים והמיומנויות להכנתו של קפה משובח במיוחד – במטבח הפרטי או בבית הקפה בו אתם עובדים.

אמנם נושאי הלימוד המדויקים יכולים להשתנות מעט בין מכללות ומוסדות לימוד שונים בתחום, אך בדרך כלל כוללים הלימודים את התכנים והנושאים הבאים: ההיסטוריה של הקפה, גורמים המשפיעים על טעמו של הקפה, הכרת זנים שונים של פולי קפה וההבדלים ביניהם, דרכים שונות להכנת קפה, טחינת הקפה, היכרות עם משקאות הקפה השונים ודרכי הכנתם, קפה ואלכוהול, היתרונות הבריאותיים והסכנות בשתיית קפה, הגשת קפה, הכנת קפה משובח בבית – בקלות ופשטות, השימוש במכונות אספרסו, תחזוקה של מכונות קפה – איתור תקלות ותיקונן, מזיגת קפה ועוד שלל נושאי לימוד מרתקים, תרגולים וטעימות – אשר יכשירו את הבוגרים בכל הדרוש להכנתו של קפה מעולה.

באופן כללי, לימודי קונדיטוריה מתאימים לרוב, לאילו המתעניינים בקורס הכנת קפה מקצועי. לצד עוגת קרם עשירה בשכבות, או עוגת גבינה אפויה שנחשבת טעימה במיוחד בדרך כלל מתאים לשתות כוס קפה הפוך מוקצפת. אם תחומי אלה מעניינים אתכם, כדאי שתחקרו יותר בנושא ותבררו אודות הידע שתקבלו אם תפנו ללמוד תחום זה.

מי קהל היעד לקורס הכנת קפה - בריסטה?

הלימודים בקורסים והסדנאות להכנת קפה מיועדים, כמובן, לכל חובבי המשקה המעורר – בין אם ברצונכם לדעת כיצד לנצל את מכונת האספרסו החדשה שלכם, או את המקינטה, להכנת קפה משובח ואיכותי, בין אם אתם מעוניינים להעשיר עצמכם במידע מרתק על ההיסטוריה של הקפה ויתרונותיו הבריאותיים, ובמידע שימושי על אבחנות בין זנים והכנתו של הקפה, ובין אם ברצונכם בהכשרה להכנת קפה, שתעזור לכם להשתלב בעבודה כבריסטה – לימודים אלו מיועדים עבורכם.

מה תנאי הקבלה לקורס הכנת קפה - בריסטה?

תנאי הקבלה ללימודים בקורס הכנת קפה משתנים בין מכללות ומוסדות לימוד שונים בתחום, אך הרוב המכריע של מוסדות הלימוד בתחום אינו מציב כל תנאי קבלה, והלימודים פתוחים בפני הקהל הרחב – כל מי שמעוניין לשפר את כישורי הכנת הקפה שלו – מוזמן. חלק מהקורסים בתחום מיועדים לקהלי יעד ספציפיים – כגון קורס הכנת קפה לברמנים, קורס הכנת קפה למנהלי מסעדות ובתי קפה, קורס הכנת קפה למזכירות וכיו"ב, וכמובן שבכדי להתקבל לקורסים אלו, עליכם להימנות על קהל היעד הרלוונטי.

מה משך הלימודים ותעודות לקורס הכנת קפה - בריסטה?

משך הלימודים בקורס הכנת קפה והסדנאות השונות בתחום משתנה אף הוא בין מכללות ומוסדות לימוד שונים, אך בדרך כלל מדובר בקורסים קצרים למדי – המונים בין 3 ל-10 שעות לימוד אקדמיות בלבד, וכוללים בין מפגש אחד לארבעה מפגשי לימודים.

אם אתם מעוניינים ליהנות מלימודים מלאי טעם אלו, אך חוששים כי סדר יומכם העמוס יקשה עליכם לעשות זאת – יש לנו חדשות טובות בשבילכם – מכללות רבות (ולמעשה כמעט כל מוסדות הלימוד בתחום) מציעות לימודים בשעות הערב ואחר הצהריים, ולעיתים גם לימודים בימי שישי בבוקר, כך שגם אם אתם אנשים עובדים, סטודנטים לחוצים, או עסוקים מכל סיבה אחרת – תוכלו להשתלב בלימודים המרתקים בשעות והזמנים הנוחים לכם ביותר.

כמו כן, במטרה להקל על המעוניינים בלימודים אלו, מציעות מכללות אחדות גמישות מקסימלית בקביעת שעות הלימודים ומועדיהן – ותוכלו לתאם אישית מול המכללה את הימים והשעות בהם אתם מעוניינים ללמוד.

בוגרי הלימודים, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הקורס, יהיו זכאים לתעודת גמר מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.

מה אפשרויות הלימודים הנוספות לקורס הכנת קפה - בריסטה?

אם תחום הלימודים של הכנת הקפה מעניין אתכם, יכול להיות שתתעניינו גם בקורסים אחרים השייכים לתחום הקולינריה. דוגמא אפשרית הינה לימודי הכנת יין. במסגרת הקורס, לומדים המשתתפים אודות ארומות שונות הקיימות ביין הלבן, האדום ועל סוגיו השונים. כמו כן, ניתן לדעת איזה יין עשוי להתאים לקינוח מתוק, ואיזה יין עשוי להטיב עם אכילת ארוחה בשרית כבדה.

לימודי הכנת גבינות הינם מרתקים ביותר ודורשים פרקטיקות ייחודיות שאינן ידועות לציבור הרחב. ברחבי העולם, קיים מספר בלתי נלאה של סוגי גבינות: מיושנות, רכות, מלוחות, מתוקות, עם עובש. על מנת לדעת להתאים את סוגי הגבינות השונים לתבשילים המשתנים וליינות שכדאי לשלבם, דרוש ידע מקצועי ביותר הן בנוגע לתהליך ייצורן והן לטעמן העשיר.

מה אפשרויות התעסוקה לקורס הכנת קפה - בריסטה?

בסיום הלימודים יוכלו הבוגרים להכין משקאות קפה שונים – קפוצ'ינו, אספרסו, מקיאטו, קוקטיילים על בסיס קפה, משקאות קפה קרים ועוד – בקלות והנוחות של מטבחם הפרטי, או אף להשתלב בעבודה בבתי קפה ומסעדות – כבריסטו-מן.

מיומנות הכנת הקפה של הבוגרים תהא לעילא ועילא, וכמעט כל כוס קפה שתצא תחת ידם – בין אם בביתם הפרטי או בבית הקפה – תהא יצירת מופת של טעם משובח וניחוח משכר.
מודעה
מודעה
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎