ClickCease

תואר שני בגיאוגרפיה

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
תואר שני בגיאוגרפיה
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני בגיאוגרפיה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני בגיאוגרפיה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

לימודי גיאוגרפיה לתואר שני

אם הסביבה הפיזית והאנושית בה אנו חיים מרתקת אתכם, אם ברצונכם לעסוק בפיתוח מערכות מידע גיאוגרפיות, בתכנון ערים או במחקר והוראה בתחומי הסביבה וקשרי הגומלין שלהם עם האדם, ואם ברצונכם ליהנות מלימודים אינטרדיסציפלינריים מרתקים, המשלבים בין האספקטים הפיזיים, החברתיים והתרבותיים של הסביבה – לימודי תואר שני בגיאוגרפיה יכולים להתאים לכם עד מאד.

לימודי גיאוגרפיה לתואר שני הופכים מבוקשים יותר ויותר בשנים האחרונות, עת גובר הביקוש לבוגרי החוג בשוק העבודה. לימודים אלה מקנים כלים לבחינת ולהבנת התהליכים המייצרים ומעצבים את המרחב, ואת האדם במרחב. תחום זה כולל התמחויות שונות, בהן, גיאוגרפיה אנושית\פיזית, איכות הסביבה, קיימות, טכנולוגיות גיאוגרפיות חדישות, פיתוח ותכנון אורבני ועוד. בוגרי התואר יוכלו להשתלב במשרות רבות. כך למשל, במסגרת התמחות בגיאוגרפיה אנושית יוכל לעסוק, בוגר הלימודים, בפיקוח ובחינת תכניות פיתוח ומתאר, ובחקר הגירה, קיימות, תכנון ערים, אדריכלות ועוד. התמחות בגיאוגרפיה פיזית, תזכה את בוגריה במשרות הקשורות בחקר כדור הארץ, כגון: גיאולוגיה, מינרלוגיה, סטרטיגרפיה, גיאומורפולוגיה וכדומה.

אז אם גם אתם מחפשים לימודים מתקדמים שיפתחו לכם מגוון אפשרויות מרתקות – הגעתם למקום הנכון – בואו לקרוא מידע נוסף על לימודי תואר שני בגיאוגרפיה במכללות המובילות בישראל.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני בגיאוגרפיה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני בגיאוגרפיה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

מידע כללי אודות לימודי תואר שני בגיאוגרפיה

לימודי תואר שני בגיאוגרפיה מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי בתחומיה השונים של הגיאוגרפיה, במטרה לאפשר להם להשתלב כאנשי מקצוע מיומנים ואיכותיים בתפקידים בתחומי הגיאוגרפיה, התכנון העירוני והסביבתי, הממ"ג וכו', או להמשיך במחקר אקדמי בתחום.

חלק מהמכללות ומוסדות הלימוד אף מציעים לסטודנטים בלימודי תואר שני בגיאוגרפיה אפשרות להתמקד ולהתמקצע באחד מתחומי הגיאוגרפיה: פיתוח ואיכות הסביבה, גיאוגרפיה אנושית או פיזית, פיתוח ותכנון עיר, טכנולוגיות מידע גיאוגרפיות ועוד תחומים רבים אחרים, כך שהסטודנטים יכולים להתמחות ולהתמקצע בדיוק בתחומים המעניינים אותם ביותר.

מה הם תנאי הקבלה לתואר שני בגיאוגרפיה?

על מנת להתקבל ללימודי תואר שני בגיאוגרפיה יהי עליכם להיות בעלי תואר ראשון בגיאוגרפיה (או תחומים קרובים אחרים – כמדעי הסביבה, לדוגמא) בממוצע של 80 ומעלה (חלק מהמכללות והאוניברסיטאות נדרש ממוצע גבוה יותר). בוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים יכולים להתקבל ללימודים בכפוף להשלמת מספר קורסי מבוא ובסיס לפני תחילת הלימודים או עד סוף שנת הלימודים הראשונה בתואר.

כמו כן, חלק מהמכללות ומוסדות הלימוד בתחום דורשים מהמועמדים להיות בעלי רמת פטור באנגלית, ולעיתים אף נדרשים המועמדים לעבור ראיון קבלה, הבודק את מידת התאמתם ללימודים ולעיסוק בתחום.

כמה זמן נמשכים לימודי תואר שני בגיאוגרפיה?

לימודי גיאוגרפיה לתואר שני נמשכים שנתיים וכוללים ארבעה סמסטרים. סטודנטים במסלול המחקרי, אשר לא מצליחים לסיים את עבודת התיזה בזמן זה, יכולים להגיש למזכירות החוג בקשה להארכת לימודים למשך סמסטר או שניים נוספים.

מה הם מסלולי הלימוד בתואר שני בגיאוגרפיה?

אם אתם נרשמים לתואר שני בגיאוגרפיה תוכלו לבחור בין מסלול לימודים מחקרי למסלול עיוני. הלימודים במסלול המחקרי, הכוללים כתיבה והגשה של עבודת תיזה, מאפשרים המשך פשוט וקל (יחסית) ללימודי דוקטורט בתחום.

מה לומדים בתואר שני בגיאוגרפיה?

תכנית לימודי תואר שני בגיאוגרפיה כוללת מגוון עשיר של קורסים מרתקים. בדרך כלל מתרכזים הלימודים בשלושה תחומים עיקריים: הסביבה הפיזית (אקלים וסביבה, משאבי מים וקרקע וכו'), גיאו-אינפורמטיקה (מערכות מידע גיאוגרפיות – ממ"ג – GIS) ועיר, סביבה ותכנון (אספקטים חברתיים, תרבותיים, תחבורתיים, מדיניים וכו' של הגיאוגרפיה).

איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר שני בגיאוגרפיה?

בוגרי לימודי גיאוגרפיה לתואר שני, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים, יהיו זכאים לתעודת תואר שני – מוסמך בגיאוגרפיה, מטעם המכללה (או האוניברסיטה) בה השלימו את לימודיהם.

במה עוסקים בוגרי תואר שני בגיאוגרפיה?

בוגרי לימודי תואר שני בגיאוגרפיה יכולים להשתלב במגוון של תפקידים במגזר הציבורי והפרטי: תפקידי תכנון עירוני בגופים ממשלתיים ומועצות מקומיות ותפקידים של תכנון, פיתוח ושימור הסביבה, תפקידים בשירות המטראולוגי וכו'. הביקוש לבוגרים שהתמחו בגיאו-אינפורמטיקה הולך וגדל, כאשר ניתן לעסוק בתחום במסגרת של חברות פרטיות שמפתחות מערכות מידע גיאוגרפיות, במסגרות ממשלתיות או מוניציפליות ובמערכת הביטחון.
 
כמו כן, לימודי תואר שני בגיאוגרפיה מאפשרים לבוגרים לעסוק בהוראת הגיאוגרפיה או בהוראת של"ח (בכפוף להוצאת תעודת הוראה) או כמדריכי טיולים (בכפוף להוצאת תעודת מורה דרך) ובוגרי תואר שני בגיאוגרפיה במסלול המחקרי יוכלו, כמובן, להמשיך לעסוק במחקר ובהוראה במסגרת האקדמית ובמוסדות המחקר בתחום.
מודעה
מודעה
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎