ClickCease

לימודי משפטים ופסיכולוגיה

נמצאו עבורך 9 מוסדות לימודים:

תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה

אם אתם לא מסוגלים להחליט מה אתם יותר רוצים ללמוד – תואר ראשון במשפטים או תואר ראשון בפסיכולוגיה, ושני חוגים מבוקשים אלו מושכים את ליבכם במידה שווה – אתם יכולים להפסיק להתלבט - ליהנות מכל העולמות ולהירשם ללימודי תואר ראשון דו חוגי במשפטים ופסיכולוגיה, המוצע לכם על ידי מכללות מובילות בכל רחבי הארץ. לימודי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה מהווים שילוב מצויין - שכן הידע הפסיכולוגי שתרכשו במהלך הלימודים - והבנתכם את נפש האדם - יוכלו להוות עבורכם יתרון רב עת עבודתכם כעורכי דין. 

לימודי משפטים ולימודי פסיכולוגיה הם שניים מהחוגים המבוקשים ביותר באקדמיה הישראלית - וכבר שנים רבות שהם שומרים על מעמדם זה, והתואר הראשון במשפטים ופסיכולוגיה יפתח לכם שלל אפשרויות תעסוקה מרתקות (בעיקר בעולם עריכת הדין והמשפטים - שכן על מנת להיות פסיכולוגים יהיה עליכם להיות בעלי תואר שני בתחום). אם תבחרו להיות עורכי דין – עבודתכם תיתרם רבות מההבנה של נפש האדם והידע הרב על הגורמים שמשפיעים על התנהגותו, ואם תבחרו להמשיך ללמוד פסיכולוגיה ולהיכנס לעולם הטיפול – תיהנו מידע משפטי רב שיעזור לכם לפלס דרככם בעולם מורכב זה. אז אם גם אתם מתעניינים בתואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים - הגעתם למקום הנכון: בואו לקרוא מידע נוסף ופרטים חשובים אודות לימודי משפטים ופסיכולוגיה לתואר ראשון במכללות המובילות. 
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות לימודי משפטים ופסיכולוגיה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי משפטים ופסיכולוגיה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.

למה כדאי ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים?

כבר שנים רבות ששניים מחוגי התואר הראשון המבוקשים ביותר באקדמיה הם לימודי משפטים ולימודי פסיכולוגיה. כיוון שרבים מבקשים ללמוד שני תחומים אלו - התחילו מכללות רבות (וגם האוניברסיטאות, כמובן) להציע מסלולי לימוד ייחודיים לתואר ראשון משולב בפסיכולוגיה ומשפטים - המאפשר לבוגריו לשלב בין שני התחומים וליהנות משני העולמות.

לימודי משפטים ופסיכולוגיה לתואר ראשון יקנו לכם ידע, מיומנויות וכלים בשני תחומים מרתקים אלו, המזינים זה את זה - הידע הפסיכולוגי וההבנה על נפש האדם שתרכשו בלימודי הפסיכולוגיה יוכלו לתרום לעבודתכם כמשפטנים - והידע המשפטי שתרכשו בלימודי התואר במשפטים - יוכל לתרום לכם רבות (כמעט) בכל כיוון תעסוקה שתבחרו בעתיד. 
לימודי משפטים ופסיכולוגיה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

למי מתאים ללמוד תואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים?

לימודי משפטים ופסיכולוגיה לתואר ראשון מתאימים לאנשים בעלי נטייה למקצועות ההומניים, אשר אינם חוששים מאתגרים ומהשקה מאומצת בלימודים, המתלבטים בין לימודי פסיכולוגיה ומשפטים - ומחליטים לא להתפשר וליהנות מלימודי שני תחומים מרתקים אלו. 

מהן דרישות הקבלה לתואר ראשון משפטים ופסיכולוגיה?

תנאי הקבלה ללימודי משפטים ופסיכולוגיה לתואר ראשון נחשבים לגבוהים למדי (יחסית) – שכן מדובר בשניים מהחוגים המבוקשים ביותר באקדמיה. במכללות מסוימות תנאי הקבלה ללימודי פסיכולוגיה גבוהים מהתנאים ללימודי משפטים, ואילו מכללות אחרות מציבות סף קבלה גבוה יותר ללימודי משפטים מאשר ללימודי פסיכולוגיה. כדי ליהנות מלימודים אלו – יהיה עליכם לעמוד בתנאי הקבלה של שני החוגים (ולמעשה - לעמוד בתנאי הקבלה של הגבוה מבין השניים). 

בדרך כלל כוללים תנאי הקבלה ללימודי משפטים ופסיכולוגיה לתואר ראשון דרישה לציונים גבוהים מהממוצע הארצי בתעודת הבגרות ובמבחן הפסיכומטרי, כמו גם רמת ידע גבוהה יחסית באנגלית. מכללות אחדות מאפשרות קבלה לתואר בפסיכולוגיה ומשפטים ללא פסיכומטרי – באם ציוני הבגרות שלכם גבוהים דיים, ולעיתים ניתן להתקבל גם ללא בגרות – ועל סמך ציון הפסיכומטרי בלבד.

אם אתם רוצים ליהנות מלימודים מרתקים אלו, אך חוששים כי לא תעמדו בתנאי הקבלה – אין זו סיבה להרים ידיים ולוותר! הרשמה ללימודים במכינה קדם אקדמית, או שיפור ציוני הבגרות והפסיכומטרי בעזרת קורס מתאים – יעזרו לכם להעלות פלאים את סיכויי הקבלה שלכם - וליהנות מלימודים מרתקים אלו. 
לימודי משפטים ופסיכולוגיה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

כמה זמן נמשכים לימוד תואר ראשון משפטים ופסיכולוגיה?

לימודי משפטים ופסיכולוגיה לתואר ראשון נמשכים בין שלוש וחצי לארבע שנים (את לימודי הפסיכולוגיה תוכלו לסיים גם תוך שלוש שנים בלבד – אם תשקיעו את מירב זמנכם בלימודים).

סטודנטים אשר אינם מצליחים לסיים את כל דרישות התואר בפסיכולוגיה ומשפטים בזמן זה יכולים להגיש בקשה להארכת לימודים - ובדרך כלל ניתן לקבל ארכה של סמסטר או שניים ללא בעיות רבות (בכפוף להחלטת המכללה ולתשלום נוסף, כמובן). 

חלק מהמכללות למשפטים ופסיכולוגיה מציעות אפשרות ללימודי ערב - המתקיימים בשעות אחר הצהריים והערב (ולעיתים גם לימודים בימי שישי בבוקר), כך שגם אם אתם אנשים עובדים תוכלו ליהנות מהלימודים המעשירים – מבלי לוותר על עבודתכם היומיומית ומבלי לפגוע, יתר על המידה, בסדר יומכם "הרגיל". 

מהם נושאי הלימוד של תואר ראשון בפסיכולוגיה ובמשפטים?

תכנית הלימודים של תואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים מקנה לבוגריה את מיטב הידע והכלים בשני תחומים מרתקים אלו. לצד הלימודים העיוניים והתיאורטיים המקיפים והמעמיקים, נהנים הסטודנטים (במרבית המכללות בתחום) גם מאפשרות להשתתף בהתנסויות מעשיות מעשירות – כגון עבודה בקליניקות משפטיות ועבודה בעמותות ומרכזים לבריאות הנפש, לדוגמא.

בין הנושאים הנלמדים במהלך לימודי משפטים: תורת המשפט, מקורות המשפט הישראלי, דיני חוזים, דיני עונשין, דיני תאגידים, דיני קניין, דיני ראיות, דיני מיסים, דיני עבודה, משפט ציבורי מנהלי, משפט בינלאומי ושלל נושאים מרתקים נוספים.

בין הנושאים הנכללים במרבית תכניות הלימוד בפסיכולוגיה: מבוא לפסיכולוגיה, תורת האישיות, פסיכולוגיה פיזיולוגית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה חיובית, פסיכולוגיה חברתית, תיאוריות באישיות, כישורים פסיכולוגיים טיפוליים, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה קוגנטיבית, פסיכולוגיה אבנורמלית, כישורים פסיכולוגיים בארגון, קוגניציות חברתיות, פסיכולוגיה ניהולית, יחסים בינאישיים, פסיכולוגיה של החינוך, פסיכולוגיה של צרכנות, פסיכולוגיה ופרסומות, קבלת החלטות, תורת המבחנים, שיטות מחקר ועוד.

איזה תעודה מקבלים בוגרי משפטים ופסיכולוגיה לתואר ראשון?

בוגרי תואר ראשון משפטים ופסיכולוגיה, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים (מעבר מבחנים, הגשת עבודות, עמידה בחובת הנוכחות וכיו"ב) יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון במשפטים – LL.B ולתעודת בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה – BA, מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.

במה עוסקים בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים?

משפטים ופסיכולוגיה הם שניים מהחוגים היוקרתיים ביותר באקדמיה – ועל כן בוגרי תואר ראשון במשפטים ופסיכולוגיה זוכים לביקוש רב יחסית בשוק העבודה והם יכולים ליהנות הן מעבודות השמורות לבוגרי משפטים (עריכת דין, ייעוץ משפטי, תפקידי ניהול שונים וכו'), והן מעבודות המתאימות לבוגרי פסיכולוגיה (עבודה בחברות כוח אדם ומיון עובדים, עבודה במרכזי שיקום ובעמותות, עבודה במערכת החינוך הבלתי פורמלית וכיו"ב). חשוב לזכור כי על מנת להיות פסיכולוגים "אמיתיים" ולעסוק בעבודות טיפוליות או אבחוניות - נדרשים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה, וכי על מנת להיות עורכי דין - נדרש להשלים חובת התמחות ולעבור בהצלחה את מבחני לשכת עורכי הדין. 

כן יכולים הבוגרים של תואר במשפטים ופסיכולוגיה להשתלב בעבודה המשלבת את שני תחומי לימודיהם – כגון עבודה במחלקות המשפטיות של ארגונים ועמותות בתחום בריאות הנפש (כעמותת "אנוש", לדוגמא), בייצוג משפטי של אנשים הלוקים בנפשם, וליווי של נפגעי נפש בנבכי הבירוקרטיה המשפטית.

מה הם אפשרויות המשך לימודים לבוגרי תואר ראשון במשפטים ובפסיכולוגיה?

רבים מבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים פונים ללימודים מתקדמים באקדמיה – אם ברצונם להיות פסיכולוגים – הם נרשמים ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה, ואם ברצונם להעמיק את הכשרתם המשפטית – ללימודי תואר שני במשפטים. תואר שני במנהל עסקים מהווה אף הוא אפשרות פופולארית להמשך לימודים, הפותחת לבוגריה שלל אפשרויות תעסוקה, ולימודי תואר שני במקצוע טיפולי – דוגמת טיפול באמנות – מבוקשים אף הם בקרב הבוגרים.

כמו כן, רבים מהבוגרים של תואר ראשון דו חוגי במשפטים ופסיכולוגיה פונים למסלולי הסבת אקדמאים להוראה – המאפשרים לבוגריהם להשתלב בעבודה חינוכית במערכת החינוך הפורמלית. אופציית לימודים מבוקשת נוספת היא קורס גישור – שכן עבודת הגישור משלבת בין כישורים מתחומי המשפטים והפסיכולוגיה – ובוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה ומשפטים הם מועמדים אולטימטיביים לקורס זה ולעבודה כמגשרים.
מודעה
מחפש לימודי משפטים ופסיכולוגיה?
מחפש לימודי משפטים ופסיכולוגיה?
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: איזור המרכז - נתניה
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: רחובות
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: איזור המרכז - קריית אונו
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: איזור המרכז - רמת גן
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: הוד השרון
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: עמק יזרעאל
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: אריאל בשומרון
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: אשקלון
מוסדות לימוד בישראל
לימודים
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת ייצרו איתך קשר בקרוב!
התחייבות: פרטיך אינם מועברים למוסדות שלא סימנת
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
מודעה