ClickCease

לימודי משפטים וסוציולוגיה

נמצאו עבורך 10 מוסדות לימודים:

תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה

מעכשיו ניתן לשלב בין לימודי משפטים לתחום הסוציולוגיה ולהיות עורכי דין עם מודעות חברתית והבנה סוציולוגית מעמיקה. תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה מומלצים בשל הקשרים הקיימים בין תחום הסוציולוגיה לבין תחום המשפט. ניתן לומר שמערכת החוק והמשפט שייכת למערכות רחבות יותר של ניהול חברה, הכרעת סכסוכים ופיקוח חברתי. בוגרי לימודי משפטים תואר משולב עם סוציולוגיה, יוכלו לעסוק באחד התחומים המרתקים והמספקים ביותר בכל הקשור לחוק וחברה: לעזור לאנשים בכלל ולשכבות החלשות בפרט, לזהות את הצרכים של קבוצות מסויימות ולנסות להקל על חייהן ועוד.

המחקר הסוציולוגי כיום נשען במקרים רבים על ידע מהתחום המשפטי ודן בהיבטים סוציולוגיים של חקיקה ומשפטי. לימודי תואר ראשון משולב במשפטים וסוציולוגיה מאפשרים לסטודנטים להכיר את המחקר האמפירי הסוציולוגי ולהסברים תיאורטיים של תהליכים ותופעות חברתיות בישראל ובעולם. בוגרי המסלול המשולב יקבלו שני תארים: תואר ראשון במשפטים llb  ותואר ראשון - סוציולוגיה B.A. הנכם מוזמנים לקרוא את המידע המצורף בעמוד זה ואף ליצור עמנו קשר בשביל לקבל מידע נוסף.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות לימודי משפטים וסוציולוגיה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי משפטים וסוציולוגיה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.

מה לומדים בתואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה?

לימודי תואר ראשון במשפטים עוסקים בחוק המסדיר את היחסים בין בני אדם בחברה, ומאפשרים לסטודנטים ללמוד לעומק על החוק הישראלי ומערכת המשפט הישראלית, על חוק ומשפט בעולם, על תפיסות משפטיות שונות, ועוד. לימודי תואר ראשון בסוציולוגיה עוסקים בחקר החברה האנושית, מרכיביה ומוסדותיה ובהשפעת החברה על התנהגותו של היחיד. במסגרת תואר זה, הסטודנטים לומדים על מאפייניהם של מוסדות חברתיים כמו משפחה ודת ועל תופעות חברתיות כמו ריבוד חברתי.

שילובם של שני התחומים במסגרת לימודי משפטים תואר משולב עם סוציולוגיה, מעיד על עומקו של התואר מבחינה אקדמית. תואר זה נועד להעשיר את הסטודנטים בחשיבה ביקורתית והומנית יותר. לימודי תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה משוייכים באופן טבעי לפקולטת מדעי החברה - אחת הפקולטות היותר מבוקשות באקדמיה. במהלך התואר תוכלו לא רק ללמוד את התיאוריות החברתיות ואת יסודות החוק והמשפט הישראלים, אלא גם להתנסות בעצמכם באבחון בעיה וחשיבה על פתרונה בעזרת החוק.
לימודי משפטים וסוציולוגיה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

למי מתאים ללמוד משפטים וסוציולוגיה?

אם שאלתם את עצמכם למי מתאים ללמוד תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה, דעו לכם כי לימודים אלה מיועדים לאנשים בראשית דרכם המקצועית ששואפים לפתוח בפניהם את האפשרות לעיסוק בעריכת דין ומשפטים, מתוך מניעים חברתיים, כל מי שרוצה לשנות את העולם מתוך המערכת וכל מי שמתעניין בתחום מדעי החברה, רוצה לדעת מה מניע את החברה או הפרט לפעול בדרך מסויימת, ומה החוקים הכתובים והלא כתובים של החברה.

לימודי משפטים llb וסוציולוגיה מתאימים לאנשים שיש ביכולתם ללמוד תואר לא קל ואינטנסיביים, שמחייב קריאה של חומר לימוד רב בתחום המשפטים והסוציולוגיה. הלימודים כוללים לרוב קריאת ספרי חוקים ומאמרים בעברית וגם באנגלית.

מה תנאי הקבלה ללימודי משפטים וסוציולוגיה?

אם אתם מעוניינים ללמוד תואר ראשון משפטים וסוציולוגיה ותהיתם מה תנאי הקבלה, דעו לכם כי לימודי משפטים תואר משולב עם סוציולוגיה מחייב את המועמדים לעמוד בתנאי קבלה לכל מסלול בנפרד. הם מתבססים על ההישגים בציוני בחינות הבגרות וציון בחינה פסיכומטרית. רצוי לבדוק מול כל מוסד הלימוד את תנאי הקבלה הספציפיים בו, כיוון שהם עשויים להשתנות משנה לשנה וכמובן בין המכללות למשפטים ולאוניברסיטאות השונות. ניתן למצוא מכללות המציעות תואר במשפטים ללא פסיכומטרי.

על מנת להתקבל אל לימודי משפטים וסוציולוגיה, על המועמדים להציג בדרך כלל ציון פסיכומטרי הגבוה מ-650 ותעודת בגרות בממוצע של בין 90 ל-95 לפחות (על פי תנאי הקבלה למשפטים. תנאי קבלה לסוציולוגיה נמוכים יותר). יתכן כי במסגרת מכללות ללימודי משפטים, תנאי הקבלה למסלול יהיו מחמירים פחות - ציון ממוצע בבחינת הבגרות בין 85 ל-90. וציון פסיכומטרי של בין 600 ל-650. 
לימודי משפטים וסוציולוגיה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

כמה זמן נמשכים לימודי משפטים וסוציולוגיה?

אם תהיתם כמה זמן תצטרכו להשקיע במסגרת לימודי משפטים וסוציולוגיה, דעו לכם כי הלימודים נמשכים בין שלוש וחצי לארבע שנים. מדובר בלימודים לא קלים, המתקיימים כמעט כל יום בשבוע מהבוקר עד הערב. תוכלו כמובן לסדר את המערכת שלכם כך שתתאים ללוח הזמנים שלכם. לרוב במסגרת תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה ילמדו הסטודנטים בין בין שבעה לתשעה סמסטרים.

אם אתם עובדים במשרה מלאה ולא יכולים לוותר על העבודה לטובת הלימודים, דעו לכם כי, מכללות ללימודי משפטים מציעות מתכונת של לימודי ערב במשפטים וסוציולוגיה, המותאמת לאנשים עובדים. כך שלא משנה מה סדר היום שלכם - תוכלו ללמוד מבלי לפגוע בשגרת חייכם. במתכונת זו הלימודים יתקיימו בין פעמיים לשלוש פעמים בשבוע ויכללו לרוב גם את ימי שישי.

מה לומדים במשפטים וסוציולוגיה?

במסגרת תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה תלמדו תכנים עיוניים ותתנסו בעבודה מעשית בתחומי המשפטים והסוציולוגיה. בין הנושאים הנלמדים במסגרת לימודי משפטים תואר משולב עם סוציולוגיה ניתן למנות את: יסודות המשפט הציבורי, דיני חוזים, מבוא למשפט עברי, מקורות המשפט הישראלי, דיני תאגידים, דיני ראיות, אתיקה מקצועית, דיני נזיקין, דיני קניין, דיני משפחה, דיון פלילי, משפט בין לאומי, סדר דין אזרחי ועוד.

כמו כן, למדו הסטודנטים על מבוא לסוציולוגיה, תיאוריות סוציולוגיות מודרניות, סוציולוגיה של החברה הישראלית, תיאוריות סוציולוגיות, תורת הקבוצות, הוגים מעולם הסוציולוגי, אנתרופולוגיה, קרימינולוגיה, מדעי המדינה, כלכלה, פסיכולוגיה ועוד. הלימודים כוללים הרצאות פרונטאליות, תרגולים בכיתות קטנות, הגשת עבודות וסמינריונים וכמובן גם חלק מעשי - הסטאז'. 

איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר במשפטים וסוציולוגיה?

אם סיימתם מסלול לימודי משפטים תואר משולב עם סוציולוגיה, ועמדתם בכל דרישות הלימודים (כגון נוכחות בשיעורים, הגשת עבודות, מעבר מבחנים, השתתפות בהתמחות וכמובן מעבר מבחן לשכת עורכי הדין), תקבלו תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה מטעם המכללה בה למדתם.

באמצעות התואר הזה תוכלו לגשת לתקופת ההתמחות במשפטים שתימשך בין שנה וחצי לשנתיים, לאחריה תוכלו לגשת אל בחינות לשכת עורכי הדין ולקבל רישיון של עורך דין.

מה אפשר ללמוד אחרי תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה?

בוגרי לימודי משפטים וסוצילוגיה יכולים להמשיך לתארים מתקדמים באחד מתחומי נושאי הלימוד של התואר הראשון שלהם. לאלה השואפים להתקדם בתחום המחקרי במשפט כדאי ללמוד תואר שני במשפטים. מי שכבר עובד בשירות הציבורי במחלקות המשפטיות ורוצה להתקדם לתפקידי מפתח, יזדקק לתואר השני במשפטים, בכדי שיוכל להגיש את מועמדותו למכרזים.

הבוגרים יוכלו אף לנסות להתקבל לתואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. תואר זה ילמד אתכם תכנים מיוחדים בתחום זה של מדעי החברה. באמצעות תואר זה תוכלו להתקדם באפיק המחקרי ותרכשו את הבסיס להמשך הדרך לדוקטורט בסוציולוגיה. במסגרת לימודים זו תלמדו לדוגמא על הסוציולוגיה של החינוך, על ארגון חברתי, אנתרופולוגיה תרבותית הועוד מגוון נושאים.

מה אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר ראשון במשפטים וסוציולוגיה?

אם סיימתם בהצלחה לימודי משפטים וסוציולוגיה והמשכתם לתקופת ההתמחות של בין שנה וחצי לשנתיים במשרד עורך דין פרטי, או בשירות הציבורי, תוכלו לגשת לבחינות הלשכה, שהצלחה בהם תאפשר לכם לעסוק בעריכת דין. בראשית דרככם המקצועית רצוי לכם לעבוד כשכירים במשרדי עורכי דין פרטי, או במנהל הציבורי. אולם ככל שתצברו ניסיון, תוכלו להתקדם לעבודה בתור עורכי דין עצמאיים.

כמו כן, אם דווקא תחום הסוציולוגיה מעניין אתכם יותר, תוכלו לעבוד בעמותות שמסייעות לאנשים שונים, בסיוע משפטי. תוכלו לעבוד גם בקליניקות משפטיות, או להתקדם באוניבסיטאות ומכללות בתפקידי מתרגלים ומדריכים בנושאי מדעי החברה ובייחוד הסוציולוגיה.
מודעה
מחפש לימודי משפטים וסוציולוגיה?
מחפש לימודי משפטים וסוציולוגיה?
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: איזור המרכז - נתניה
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: ירושלים
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: איזור המרכז - קריית אונו
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: איזור המרכז - רמת גן
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: הוד השרון
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: רחובות
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: אריאל בשומרון
מוסדות לימוד בישראל
לימודים
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת ייצרו איתך קשר בקרוב!
התחייבות: פרטיך אינם מועברים למוסדות שלא סימנת
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
מודעה