ClickCease

קורס מלצרי יין

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
קורס מלצרי יין
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות קורס מלצרי יין?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על קורס מלצרי יין?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

לימודי מלצרי יין

לימודי מלצרי יין במסגרת לימודי תעודה, או בשמם הנוסף - לימודי סומלייה, הינם לימודים מקצועיים, מעשירים ומיוחדים אשר נלמדים תחת ענף המזון והשתייה. מטרתם של לימודים אלו הינה להכשיר את בוגריהם להגשת יין בהתאם למנה המוגשת בארוחה, מזיגתו בצורה מקצועית והסבר אודותיו.

תכנית הלימודים מקנה לסטודנטים ידע תיאורטי מקיף ומעמיק בשילוב עם מיומנויות וכלים מעשיים הנדרשים לצורך היכרות עם סוגי היינות השונים, הבדלה בין איכות סוגי יין שונים בהתאם לשנות הבציר, גוון המשקה, טעמו, הארומות הנלוות לו וכדומה.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות קורס מלצרי יין?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על קורס מלצרי יין?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

מידע כללי אודות קורס מלצרי יין

מלצרי יין נחשבים כמומחים ליין המתמחים בכלל היבטי שירות היין. תפקידם של הסומלייה הוא לספק מידע ללקוחות אודות היין אותו הם שותים, למזוג את היין לכוס בצורה נכונה, להתאים את סוג היין לסוג האוכל ולספק לסועדים במסעדה אווירה נעימה וחווייה מהנה. 

בחלק מן המקומות, אחראיים מלצרי היין גם על אחסון היין, בחירת היינות ורכישתם, התאמת כוסות היין למשקה, ייעוץ ללקוחות המבקשים להזמין יין ועוד.

קהל היעד לקורס מלצרי יין

לימודי קורס מלצרי יין פונים לכל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מעמיק, מרתק, מאתגר ומספק זה, בין אם מתוך כוונה לרכוש ידע נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בשלל המשרות המוצעות בתחום ובין אם לצורך הרחבת אופקים והעשרה אישית.

הלימודים מתאימים הן לחסרי כל רקע וניסיון קודם בנושא המעוניינים ברכישת הכשרה מקצועית ואיכותית בתחום זה, והן למלצרים, יצרני יין וכדומה, אשר יש ברצונם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם.

תנאי הקבלה לקורס מלצרי יין

תנאי הקבלה לקורס מלצרי יין משתנים בין מוסד לימודי אחד למשנהו, כאשר חלק מן הקורסים פתוחים בפני הקהל הרחב ואינם מציבים תנאי קבלה כלל. עם זאת, ישנם קורסים הדורשים כי יהיו המועמדים בני 18 ומעלה.

עם זאת, ייתכן כי יידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה או מבחני קבלה ספציפיים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. בכדי להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.

משך לימודי מלצרי יין

משך לימודי מלצרי יין משתנה בין המכללות השונות, היקף החומר הנלמד, הרקע הקודם של המועמדים ומתכונת הלימודים. על פי רוב, נפרשים הלימודים על פני מפגשים ספורים.

כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.

נושאי הלימוד בקורס מלצרי יין

במהלך לימודי הקורס בנושא מלצרי יין מתקיים שילוב בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות ותרגולים רבים, כאשר השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים בקורס כוללים נושאים כמו תפקידי מלצר היין, תפריטי יין, תמחור יינות, הדרכת צוותים, יבואני יין בארץ ובעולם, אחסון יין, טיפול במלאים, ציוד יין, כוסות והתאמתן לזנים שונים, אלמנטים שיווקיים, הפסיכולוגיה של המכירה, מזיגת יין ועוד.

תעודת גמר לאחר קורס מלצרי יין

לבוגרי הלימודים אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות, ביניהן עמידה בחובת נוכחות, הגשת תרגילים, הגשת פרויקט סיום והשתתפות פעילה בשיעורים תוענק תעודת גמר מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם. 

אפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי מלצרי יין

עם סיום לימודי מלצרי יין יוכלו הבוגרים להשתלב בשוק העבודה במסגרת שלל משרות ומקומות כמו מסעדות יוקרה, בוטיקי יין, יקבים, חנויות למכירת יינות ועוד. 

לימודי המשך לאחר קורס מלצרי יין

בוגרי קורס מלצרי יין המעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים ולרכוש ידע נוסף, בין אם לצרכי העשרה אישית ובין אם מתוך כוונה להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש ידע ומיומנויות נוספים שיסייעו להם להתקדם בסולם התפקידים המקצועי יוכלו להמשיך ללימודים בקורס טעימות יין שיכשיר אותם כטועמי יין שיש ביכולתם לבחון את איכותו ועושר הטעמים המצוי בו. 

אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים הינה המשך לימודים בקורס גידול גפנים וייצור יין בו יוכשרו לגידול גפנים והכנת יינות איכותיים מאלו.
מודעה
מודעה
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎