ClickCease

המסלול האקדמי המכללה למינהל, ראשל"צ

תואר ראשון .B.A במדעי ההתנהגות

המסלול האקדמי המכללה למינהל, ראשל"צ

תואר ראשון .B.A במדעי ההתנהגות

בית הספר למדעי ההתנהגות של המכללה למינהל, שהוקם בשנת 1994, משקף את הליבה התיאורטית והמעשית של מדעי החברה. תכנית הלימודים מבוססת על חשיפה לשלושה עולמות תוכן: פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. בנוסף, בית הספר שם דגש על חיבור לפרקטיקה ולשוק העבודה. זאת, באמצעות שיתופי פעולה עם גורמים מובילים בתעשייה, עם עמותות ורשויות מקומיות. הסטודנטים בתכנית לומדים חטיבה בניהול ומשאבי אנוש במסגרתה הסטודנטים רוכשים כלים פרקטיים לצורך התמקמות חזקה בשוק העבודה ותעניק ידע מעשי בתחומים העוסקים במפגש של אנשים עם עולם העבודה המשתנה, מנהיגות בארגונים, גיוס ומיון, ניהול משא ומתן, פיתוח אסטרטגי ועוד.


הלימודים מתקיימים במתכונת לימודי בוקר ובמתכונת לימודי ערב.

הלימודים מתקיימים בראשון לציון.

מידע כללי

השתייכות לקהילה היא צורך בסיסי של בני-האדם. קהילה מעניקה לאנשים תחושת בטחון, קשרים חברתיים משמעותיים, השפעה על נסיבות חייהם ומחזקת חוסן בפני משברים. לאור שינויים חברתיים עמוקים במאה 21- הצורך האנושי בקהילה חוזר ולכן הופכים המקצועות אשר פועלים לחיזוקה למשמעותיים וחשובים עבור החברה. ההתמחות בניהול הקהילות היא התמחות מקצועית בעלת אג'נדה חברתית המכוונת לחולל שינוי באמצעות בניית מנגנונים ותהליכים אשר בונים מחדש קהילות חברתיות. הלימודים במסגרת החטיבה בניהול קהילות במרחב הפיזי והדיגיטלי יעניקו סטודנטים ידע עיוני ומעשי ויכשירו אותם להשתלב כמנהלים בארגונים שונים, העובדים למען יצירת קהילות פיזיות ווירטואליות. להגשמת מטרה זו, במסגרת קורסי החטיבה, הפרוסים לאורך כל התואר, הסטודנטיות והסטודנטים מקבלים תובנות תיאורטיות וידע פרקטי-מקצועי במכלול התכנים של ניהול קהילות פיזיות ודיגיטליות, כגון - גיוס וניהול מתנדבים, שיטות של התערבות בקהילות, הנחייה של קבוצות גדולות, סדנת הקשבה, ניהול עסקי ושיווק ופרסום דיגיטלי. במסגרת הלימודים בחטיבה הסטודנטיות והסטודנטים ילמדו קורסי התמחות המועברים על ידי אנשי ונשות מקצוע מובילים מ"השטח" ובעלי ניסיון בארץ ובעולם, אשר על בסיס מומחיותם יתנו הכשרה ממוקדת במספר תחומי ליבה. קורסי ההתמחות מציעים חוויה ייחודית של מעורבות אישית ולמידה מעשית הכוללת התנסויות בכיתה, הרצאות ומפגשים עם מרצים-אורחים המשמשים בתפקידי מפתח בקהילות, וביקורים לימודיים בארגונים קהילתיים. בנוסף לקורסי ההתמחות, יקבלו הסטודנטים הכשרה ומיומנות פרקטית בשטח הקהילתי במהלך השנה השנייה ילמדו הסטודנטים בחטיבה קורס בגישות ושיטות עבודה עם קהילות. במהלך קורס זה ירכשו הסטודנטים מיומנויות התערבות אשר יוצרות קהילות טובות יותר. במהלך השנה השלישית יתמחו הסטודנטים בהנחיה של קבוצות גדולות, וב"הקשבה אמפתית". מיומנויות אלו הכרחיות לבנייה של קהילות, ליצירה של חיבורים אנושיים ולהפחתת בדידות. בשנה השלישית יתנסו הסטודנטים במהלך שני סמסטרים גם בפרויקט בארגונים העוסקים בבינוי וניהול קהילות. ההתנסות המעשית תעשה תחת ליווי והנחיה צמודים של מרצים בעלי ניסיון מעשי בתחום, ושל מנחים מקרב הארגונים עצמם. קורסי ההתמחות וההתנסות הפרקטית בקהילות מסתמכים על הידע העשיר שנלמד בשנתיים הראשונות ומניחים עליו רובד חיוני, מעניין ויישומי של הכוונה והסמכה.   כדי לממש את מטרת הקניית הידע בשלושת עולמי התוכן - סוציולוגיה, פסיכולוגיה ואנתרופולוגיה, בית הספר עיצב שלושה ערוצי למידה ייחודיים: קורסי המליאה מאפשרים לסטודנטיות ולסטודנטים להיחשף לתיאוריות קלאסיות ועכשוויות בתחומי הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה, ובתוך כך לחוות את ההוראה הקלאסית באקדמיה, בקבוצה גדולה, מול מרצים מובילים ומרתקים, וצוות מתרגלים מסור המלווה את הקורס ואת הסטודנטים. מרחבי הלמידה, הנלמדים בקבוצות קטנות, מוקדשים להיכרות קרובה וחוויתית עם מושגי היסוד בכל אחד מעולמות התוכן הכי עדכניים ורלוונטיים שיש היום בסוציולוגיה. המסלול היישומי של תכנית הלימודים כולל בחירה בין שתי חטיבות: חטיבה בניהול ומשאבי אנוש או חטיבה בניהול קהילות במרחב הפיזי והדיגיטאלי. כל חטיבה מציעה מכלול ידע עיוני ומעשי עשיר המכין את הסטודנטיות והסטודנטים להשתלבות מוצלחת בשוק העבודה.

תנאי קבלה

ממוצע בגרות בציון של 85 ומעלה. במידה ולמועמדים ממוצע מתחת ל85 ניתן להיכנס למסלול המכינות.

משך הלימודים

הלימודים נמשכים 3 שנים

הלימודים מתקיימים במתכונת לימודי בוקר ובמתכונת לימודי ערב.
לימודי ערב בכפוף למספר הנרשמים

התמחויות

הסטודנטים בתכנית לומדים חטיבה בניהול ומשאבי אנוש במסגרתה הם בוחרים שתי התמחויות מתוך ארבע:

התמחות בגיוס והשמה- הקורס יציג את הכלים והשיטות לאיתור מועמדים ועקרונות מיון מועמדים. הסטודנטים יילמדו שיטות לשימוש בלינקדין וברשתות חברתיות אחרות לצרכי גיוס, מיומנויות עריכת ראיונות טלפוניים ופרונטאליים, ופרקטיקות שיווק ומכירה הרלוונטיות לתחום. לבסוף, ינותחו השינויים בעולם הגיוס לאור כניסת פתרונות טכנולוגיים מתוחכמים.

התמחות בניהול הדרכה- מטרתו של קורס התמחות זה להקנות ידע, כלים ואסטרטגיות לניהול למידה בארגונים בעידן הגלובלי. תפקיד מנהל ההדרכה הינו אחד התפקידים הנדרשים והמשמעותיים ביותר במשאבי אנוש. הקורס יתמקד בהגדרת תפיסת הלמידה בארגון, ניתוח צרכי הלמידה, הכנת תכנית ותקציב למידה, פיתוח אמצעי הלמידה וההדרכה, ביצוע תכניות למידה, מדידה והערכת אפקטיביות הלמידה הן ברמה הארגונית והן ברמת המחלקה.

התמחות בפיתוח ארגוני- קורס התמחות זה יפתח צוהר לעיסוק המרתק של ייעוץ ופיתוח ארגוני. הקורס יתמקד בגישות ומודלים של התערבות ארגונית, הטמעה של שינוי אסטרטגי או מבנה ארגוני, חיזוק ויצירה של שכבות ניהוליות משפיעות, הקנייה של מיומנויות חדשות לעובדים ולמנהלים, גיבוש צוותי עבודה אורגניים, ייעוץ אישי למנהלים ועוד.

התמחות במיון ואבחון תעסוקתי- קורס התמחות במיון ואבחון תעסוקתי יעניק ידע תאורטי ויכיר שיטות פרקטיות מעולם התוכן של פסיכולוגיה תעסוקתית, שנועדו להשיג התאמה אפקטיבית בין המועמד לגיוס או לקידום לבין דרישות התפקיד. הקורס יעסוק במבחני כישורים, מבחני אישיות, מרכזי הערכה, דינמיקה קבוצתית וריאיון אישי כחלק מתהליכי מיון, קידום, וייעוץ תעסוקתי.
תחומי לימוד נוספים בהמכללה למינהל - המסלול האקדמי