ClickCease

תל חי הנדסאים

פודטק- הנדסאי כימיה וטכנולוגית מזון

תל חי הנדסאים

פודטק- הנדסאי כימיה וטכנולוגית מזון

תל חי הנדסאים מציעה מסלול לימודים פודטק- הכולל לימודי הנדסאי כימיה וטכנולוגית מזון. הלימודים במגמה מורכבים ממקצועות תיאורטיים ומעשיים. הלימודים התיאורטיים כוללים את מקצועות היסוד ומקצועות ההתמחות במזון על היבטיו השונים. הלימודים המעשיים כוללים התנסות בעבודת מעבדה, הפעלת מכשור מעבדתי, אנליזות כימיות ומיקרוביאליות למזון, וכן סיורים למפעלי תעשיית מזון.

לקראת סוף השנה השנייה של התכנית, הסטודנטים במגמה יבצעו פרויקט גמר בנושא מחקר/מוצר מזון מסוים, יסכמו את תוצאות העבודה ויציגו אותם בפני אנשי מקצוע. בוגרי המגמה יהיו זכאים לדיפלומת הנדסאי, מהמכון הממשלתי להכשרה טכנולוגית, במגמת הנדסה כימית בהתמחות "פודטק".

מידע כללי

תחום המזון נמצא בשנים האחרונות בתנופה משמעותית בעולם בכלל ובארץ בפרט. העלייה המתמשכת במודעות הצרכנים להיבטים הבריאותיים של מוצרי המזון, לצד הגידול באוכלוסייה מביאים למגוון רחב של דרישות תזונתיות, בריאותיות, סביבתיות ורגולטוריות. תעשיות המזון בארץ ובעולם מקצים משאבים רבים במטרה לספק מענה לדרישות הנ"ל ולהבטיח אספקת מזון בטוח, בריא וחדשני תוך מזעור הנזק הסביבתי בתהליכי הייצור.

כיום חלה עלייה ניכרת בפנייה לתחום "הפודטק" העוסק ביישום כלים טכנולוגיים לאורך שרשרת המזון, החל משלבי הגידול החקלאי ועד לאריזה ושיווק. ישראל נחשבת לאחת המדינות המתקדמות בעולם בתחום הפודטק, דבר המתבטא בפעילותם של מכוני מחקר ופיתוח אקדמיים ותעשייתיים, בחיפוש אחר פתרונות טכנולוגיים לאתגרים גלובאליים בתחום המזון כגון ניצול מזון, מקורות חלבון אלטרנטיביים, חומרים פונקציונאליים, שיפור ערך תזונתי, מזון בריאות ותזונה מותאמת אישית.

פודטק זוכה לתאוצה חזקה באזור צפון הארץ, ובמיוחד בגליל העליון וקריית שמונה. לאחרונה, נחנכה בקריית שמונה חממת פודטק שצפויה למשוך אליה חברות הזנק (Start-up) ומשקיעים רבים בתחום המזון. בנוסף, כחלק מתכנית ממשלתית לקידום האזור, יוקם בקרוב מכון לאומי לחדשנות ומחקר במזון ותזונה. המכון יהווה חוליה מקשרת בין האקדמיה והתעשייה במחקר ופיתוח חדשניים בתחום, ויאפשר אפיק תעסוקתי איכותי לבוגרי התכנית.

נושאי לימוד

  • כימיה.
  • טכנולוגיות של מזון.
  • אנליזות של מזון.
  • מקצועות כללים במדעי טבע.
  • התנסות מעשית בעבודת מעבדה בכימיה ומזון.

משך הלימודים

חמשה ימי לימודים בשבוע, למשך שנתיים.

תעודה ואפשרויות תעסוקה

תעודת "הנדסאי כימיה- בהתמחות "פודטק" מקנה אפשרות להשתלב בתעשיית המזון הענפה בארץ, מעבדות, מכוני מחקר ופיתוח במזון, ביוטכנולוגיה ובתחומים משיקים.

בוגר תכנית הלימודים יוכל לשמש כטכנולוג מזון במספר תפקידים בחברות ומפעלי המזון החל משלב הפיתוח של מוצרי המזון, דרך עבודה בקווי ייצור, אבטחת ובקרת איכות ועד לאריזה, אחסון ושיווק המוצר. בנוסף, מגוון הכלים וההתנסות המעשית שיירכשו במהלך הלימודים יאפשרו השתלבות בתחומים משיקים כגון מכוני מחקר, חברות ביוטכנולוגיה, תוספי תזונה ועוד. בהמשך, יוכל בוגר התכנית להתקדם להשלמת תואר אקדמי בתחום.