ClickCease

תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית

נמצאו עבורך 8 מוסדות לימודים:

לימודי פסיכולוגיה קוגנטיבית לתואר שני

הקוגניציה היא הכרה וכתחום בפרדיגמה הפסיכולוגית מתייחס לחקר תהליכי ההכרה, קרי תהליכים מנטליים מודעים. חקר הקוגניציה כולל מגוון רחב של תחומי דעת העוסקים בנושא זה כגון: חקר המוח במונחים ביולוגים ונוירולוגים, השפעתו על תהליך התפתחות הקוגניציה. כלומר, תפיסות רגשיות המשפיעות על הקוגניציה, ותהליכים הקשורים בבינה מלאכותית. 

הפסיכולוגיה הקוגניטיבית כשמה, עוסקת בכל הקשור בחקר ההכרה ובתהליכי התפתחות מחשבתית. זאת בניסיון לפרקם לפרטים הניתנים לניתוח, מתן פרשנות ובהמשך גם לטיפול ולשיקום במידת הצורך. לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית מכשירים את הסטודנטים להיות בעלי ידע תאורטי ומעשי וכלים מחקריים ליישום מתודות שונות בתחום זה. 

הפסיכולוג המתמחה בחקר הקוגניציה בוחן: השפעות ההדדיות בין הקוגניציה לרגש, תפישה וזכרון, קבלת החלטות, התפתחות השפה, הפרעת דחק פוסט - טראומית, הפרעות קשב וריכוז; ונושאים רבים הקשורים בחקר המוח בהיבטיו הפסיכו - קוגניטיביים. כמו כן, הלימודים מכשירים את בוגריהם בכל הכלים והידע הרלוונטיים כיום, ומעניקים כל שנדרש על מנת לתרום למחקר ולידע הקיים בשדה זה.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.

למי מיועדים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?

לימודי פסיכולוגיה במגמת פסיכולוגיה קוגניטיבית או במגמת קוגניציה, מוח והתנהגות לתואר שני מיועדים לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה (או מדעי ההתנהגות) המעוניינים להשתלב בלימודים מרתקים, בעלי מוקד מחקרי וניסויי.

אם אתם מתעניינים בלימודים אלו, אולי תגלו עניין גם בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה במגמות אחרות – פסיכוביולוגיה, פסיכולוגיה חברתית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה קלינית וכו'. כמו כן ייתכן כי תגלו עניין בלימודי מדעי המוח לתואר שני.
תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

מה םה תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?

על מנת להתקבל ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה מחקרית במגמת קוגניציה, מח והתנהגות יהיה עליכם לעמוד בדרישות הקבלה הבאות: תואר ראשון רלוונטי (פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות ובחלק מהמכללות – גם מדעי המוח) בממוצע 80 ומעלה (רוב המכללות ומוסדות הלימוד דורשים ממוצע גבוה יותר), ידיעת אנגלית ברמה גבוהה והצגת המלצות אקדמיות ו/או מעשיות. כן נדרשים המועמדים לעבור ריאיון קבלה, הבודק את מידת התאמתם ללימודים ולעיסוק בתחום.

בעוד חלק מהמכללות והאוניברסיטאות דורשות גם ציון מתא"ם, חלק אחר ממוסדות הלימוד מאפשרים קבלה גם ללא ציון מתא"ם.

כמה זמן נמשך תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית נמשכים שנתיים. אם אינכם מצליחים להשלים את כל חובות הלימודים בזמן זה, תוכלו להגיש למזכירות החוק בקשה להארכת הלימודים למשך סמסטר או שניים נוספים. כמו כן, את עבודת הגמר המחקרית (תיזה) ניתן להגיש עד סוף השנה השלישית מתחילת הלימודים.

אם אתם רוצים ליהנות מלימודים מרתקים אלו, אך חושבים כי סדר יומכם העמוס יקשה עליכם להשתלב בהם – יש לנו חדשות טובות עבורכם: חלק מהמכללות ומוסדות הלימוד בתחום מציעים מסלולי לימוד נוחים במיוחד, בהם נערכים הלימודים בעיקר בשעות הערב ואחר הצהריים וימי שישי בבוקר. מסלולי לימוד ייחודיים אלו מאפשרים לכם לשלב, בקלות יחסית, עבודה במשרה מלאה (או כמעט מלאה) עם לימודים מרתקים לתואר שני.
תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

מה לומדים בתואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?

תכנית לימודי פסיכולוגיה קוגניטיבית לתואר שני (הידועים גם כלימודי תואר שני בפסיכולוגיה במגמת קוגניציה ומח) כוללת מגוון עשיר של נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים, כמו גם שלל התנסויות מעשיות בעבודה מחקרית במעבדה.

חלק מהמכללות והאוניברסיטאות בתחום אף מציעות לכם אפשרות לבחור במגמת התמחות, ולהתרכז בתתי הנושאים המעניינים אתכם ביותר בתחום. מגמות ההתמחות הפופולאריות והמבוקשות בתחום הן המגמה לפסיכולוגיה קוגניטיבית וגורמי אנוש והמגמה לנוירוקוגניציה.

לימודי MA בפסיכולוגיה קוגניטיבית כוללים, לעיתים קרובות, את הנושאים והתכנים הבאים: מבוא למדעי המוח הקוגניטיביים, נוירו-אנטומיה, הדמיה מוחית בשיטות לא פולשניות, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, תכנון ניסויי מטלב, השפעת הרגש על הקוגניציה, תפיסה וזיכרון, תהליכים מנטליים, קבלת החלטות, עיבוד מידע ועוד שלל נושאי לימוד מרתקים, אשר יקנו לבוגרים את מיטב הידע, הכלים והמיומנויות בתחום.

איזה תעודה מקבלים בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?

בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים (הגשת עבודות, מעבר מבחנים, סיום חובות שמיעה וכו') יהיו זכאים לתעודת תואר שני – מוסמך בפסיכולוגיה קוגניטיבית MA, מטעם המכללה או האוניברסיטה בה השלימו את לימודיהם.

במה עוסקים בוגרי תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?

הלימודים מכשירים את בוגריהם בכל הידע והניסיון הדרושים להמשך התפתחות בתחום. בסיום הלימודים יוכלו הבוגרים להשתלב בחקר הקוגניציה וביישומיו, כמו פיתוח בינה מלאכותית, חקר בלשנות יישומית,חקר המוח מזוויות נוירולוגיות וביולוגיות ועוד.

תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית מחקרי בעיקרו, אולם גם בתחום זה קיימות גישות טיפוליות יישומיות המשלבות תיאוריות ופרקטיקות מתחום הפסיכולוגיה.  על כן, בוגרי ההתמחות יוכלו להתפתח אף בכיוון זה ולהעמיק את ידיעותיהם ולהמשיך בלימודיהם המתקדמים.
מודעה
מחפש תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?
מחפש תואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית?
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: עמק חפר ( ליד נתניה)
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: אריאל בשומרון
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: עמק יזרעאל
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: רחובות
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: איזור המרכז - רמת גן
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: תל חי, סמוך לקרית שמונה
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מוסדות לימוד בישראל
לימודים
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת ייצרו איתך קשר בקרוב!
התחייבות: פרטיך אינם מועברים למוסדות שלא סימנת
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
מודעה