ClickCease

לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

הנדסאי מכונות - עיבוד חומרים פלסטיים

לימודי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים לתואר הנדסאי הינם לימודים ייחודיים, מאתגרים ומרתקים הנלמדים במסגרת לימודי הנדסאי מכונות ועוסקים בעיקרם בתעשיית הפלסטיק. תחת תעשייה זו נמצאים כלל תהליכי העיבוד והייצור של חומרים סינתטיים מגוונים המאופיינים בתכונות שונות אשר נקבעות על פי צרכי הלקוח והצרכן.

תעשיית הפלסטיק פועלת בשיתוף עם תעשיות שונות במשק וביניהן תעשיית הרפואה לצורך ייצור חומרי השתלה, תעשיית התעופה והרכב לצורך ייצור חלקי רכב ומטוסים וכן לתעשייה העוסקת בצריכה ביתית של מוצרים שונים כמו שטיחים, כלי מטבח וכדומה.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

מידע כללי אודות לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים

תחום הפלסטיקה התקדם בצורה משמעותית בשנים האחרונות וכתוצאה מכך הביקוש להנדסאי מכונות שמכירים את תהליכי עיבוד החומרים הפלסטיים לעומק וכן יש באפשרותם לתפעל מכונות ומערכות בתעשיית החומרים הפלסטיים הולך וגובר.

הסטודנטים במסלול זה יוכשרו לתפעול ותחזוקה של מערכות מבוקרות ברמת דיוק גבוהה, כמו גם לביצוע עבודות המשלבות בתוכן כימיה, מערכות בקרה ומערכות מכניות, ועל כן כוללים הלימודים מקצועות טכניים רבים. נוסף על כך, יוכשרו לעבודה עם חומרים שונים וטכנולוגיות חדישות.

קהל היעד ללימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים

לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים פונים לקהל הרחב ולכל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מעמיק, מרתק, מאתגר ומספק זה מתוך כוונה לרכוש ידע נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בשלל המשרות המוצעות בתחום ובין אם לצורך הרחבת אופקים והעשרה אישית.

הלימודים מתאימים במיוחד למועמדים בעלי יכולות טכניות מפותחות וכן לבעלי זיקה לתחומי הטכנולוגיה וההנדסה אשר יש ברצונם לרכוש הכשרה באמצעותה יוכלו לעבוד בביצוע, תכנון, תפעול ואחזקה של מערכות מורכבות בתעשיית הפלסטיק.

תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים

תנאי הקבלה ללימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים משתנים בין מוסד לימודי אחד למשנהו, אך על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה שנקבעות על ידי מה"ט על הצגת תעודת בגרות מלאה או על תעודת בגרות חלקית, בדגש על ציוני המקצועות מתמטיקה, אנגלית ועברית. כמו כן, יכולים להתקבל ללימודים גם בוגרי מכינה טכנולוגית המחזיקים בתעודת גמר חתומה על ידי הגורם המוסמך במה"ט או בוגרי מכינה קדם אקדמית בציונים עוברים.

בנוסף, ישנם מוסדות הדורשים כי יעברו המועמדים מבחן התאמה וריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. חשוב לדעת כי מועמדים בני 35 ומעלה יכולים להתקבל ללימודים על סמך תעודה המעידה על סיום 12 שנות לימוד בלבד. בכדי להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.   

משך לימודי מכונות לתואר הנדסאי עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים

במרבית מוסדות הלימוד, נפרשים לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים על פני תקופת זמן של בין שנתיים לשלוש שנות לימוד אקדמיות, זאת בהתאם למתכונת הלימודים ולהיקף החומר הנלמד. חשוב לדעת כי תקופת הלימודים יכולה להתארך בהתאם לאילוציהם השונים של הסטודנטים.

כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.  

נושאי הלימוד בלימודי הנדסאי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים

במהלך לימודי הנדסאי מכונות במגמת עיבוד חומרים פלסטיים מתקיים שילוב בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות ותרגולים רבים, כאשר השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במהלך הלימודים כוללים קורסים בנושא מכניקה טכנית, שרטוט ממוחשב, הידראוליקה, פניאומטיקה, בקרה, בקרים מתוכנתים, עיבוד חומרים פלסטיים, סדנת תהליכים, תוכן מוצרים ועוד.   

תעודת גמר לאחר לימודי הנדסאי מכונות – עיבוד חומרים פלסטיים

לבוגרי הלימודים אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות, ביניהן עמידה בחובת נוכחות, מעבר מוצלח של הבחינות והגשת מטלות, תוענק תעודת גמר (דיפלומה) מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם ובשיתוף מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע). 

אפשרויות תעסוקה לבוגרי הנדסאי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים

עם סיום לימודי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים לתואר הנדסאי יכולים הבוגרים להשתלב בשוק העבודה בשלל משרות ותפקידים בענפי המשק השונים, בארגונים ציבוריים כמו התעשייה האווירית, משרד הביטחון וכדומה, וכן במפעלים פרטיים שונים בתחום, בהם יעסקו בתפעול ואחזקה של מכונות ומערכות בתעשיית הפלסטיקה.  

לימודי המשך לאחר לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים

בוגרי לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות עיבוד חומרים פלסטיים המעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים ולרכוש ידע נוסף, בין אם לצרכי העשרה אישית ובין אם מתוך כוונה להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש ידע ומיומנויות נוספים שיסייעו להם להתקדם בסולם התפקידים המקצועי יוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות.

אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים הינה המשך לימודים במסגרת קורסים ולימודי תעודה בתחומי האלקטרוניקה, המחשבים, הבנייה ועוד.
מודעה
מודעה
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎