ClickCease

תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

נמצאו עבורך 2 מוסדות לימודים:

לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני

לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני הינם לימודים פופולריים, מעניינים, מאתגרים ומקצועיים, הנחשבים כבסיס להתפתחות התעשייה עתירת הידע המתקדמת בארץ ובעולם, בכל הנוגע לפיתוח מכשירים ומערכות מורכבות וביניהם מכשור רפואי, מערכות אבטחה, כלי תקשורת ועוד.

מטרת הלימודים הינה הכשרת הבוגרים כאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים שיש באפשרותם להשתלב בחזית המחקר המדעי והפיתוח הטכנולוגי, להתקדם לתפקידים בכירים יותר במסגרת מקום עבודתם הנוכחי, לשפר את תנאי העסקתם וכדומה.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.

מידע כללי אודות לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

התקדמות הטכנולוגיה והרחבת הידע הקיים בתחום בעשורים האחרונים הביאו את תואר המהנדס ליוקרתי במיוחד, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בלימודים מתקדמים לתואר שני. תעשיית ההייטק הישראלית הינה בעלת יתרון מהותי בזירה העולמית, שכן היא מתמחה בתחומים ממוקדים ומתקדמים של מחקר ופיתוח בתחומי מערכות חשמל ומערכות תקשורת ואלקטרוניקה. 

עידן הגלובליזציה מציב אתגר בפני העוסקים בתחומי החשמל והאלקטרוניקה, ובכדי לעמוד בו יש להעמיק את היכולות, הידע והניסיון. הסטודנטים במסלול זה יוכלו לבחור בין לימודים במסלול המחקרי (מסלול תזה) לבין מסלול לימודים שאינו כולל עבודה מחקרית.
תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

קהל היעד לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה פונים לכל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מעמיק, מרתק, מאתגר ומספק זה מתוך כוונה לרכוש ידע נרחב, כלים ומיומנויות מעשיות הנדרשים לצורך השתלבות בשלל המשרות המוצעות בתחום ובין אם לצורך הרחבת אופקים והעשרה אישית. 

הלימודים מתאימים לבוגרי תארים ראשונים בהנדסה אשר יש ברצונם לרכוש העשרה שתאפשר להם להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ובאמצעות כך להתקדם בסולם התפקידים המקצועי בתחום.

תנאי קבלה לתואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

תנאי הקבלה ללימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני משתנים בין מוסד לימודי אחד למשנהו, אך על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על סיום תואר ראשון רלוונטי (הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, מדעי המחשב, פיזיקה, מתמטיקה) בציון ממוצע של 80 ומעלה, כאשר לעיתים יידרשו המועמדים להשלים קורסים מסוימים בתחום אם אינם השלימו את אלו במסגרת התואר הראשון.

כמו כן, ייתכן ויידרשו המועמדים לעבור ריאיון קבלה אישי או מבחני קבלה ספציפיים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. כמו כן, בחלק מן המוסדות נדרשים המועמדים להחזיק בתעודת הוראה ובניסיון מעשי בעבודה חינוכית. בכדי להבין מהן האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.
תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

משך לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני

במרבית מוסדות הלימוד, נפרשים לימודי התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה על פני תקופת זמן של כשנתיים, כאשר משך הזמן יכול להשתנות בהתאם למסלול הלימודים הנבחר. באם יבחרו להשתלב במסלול המחקרי (תזה) יידרשו להשלמת שנה נוספת. 

כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.

נושאי הלימוד בתואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

במהלך לימודי התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מתקיים שילוב בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות ותרגולים רבים, כאשר השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. 

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במהלך הלימודים כוללים קורסים בנושא תקשורת, הנדסת הספק, עיבוד אותות ותמונות, אופטיקה ואלקטרואופטיקה, התקנים וחומרים אלקטרוניים, בקרה, מחשבים, אלקטרומגנטיות וקרינה, ננו-טכנולוגיה, מתמטיקה מתקדמת ועוד.

תעודת גמר לאחר לימודי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה לתואר שני

לבוגרי הלימודים אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות, ביניהן עמידה בחובת נוכחות, מעבר מוצלח של הבחינות והגשת מטלות, יוענק תואר שני M.Sc בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מטעם המוסד הלימודי בו השלימו את הכשרתם.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

עם סיום לימודי התואר השני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה יכולים הבוגרים להשתלב בשוק העבודה בשלל חברות, עסקים וארגונים, בין אם פרטיים ובין אם ציבוריים, בתחומים כמו הייטק, תקשורת וסלולר, פיתוח רכיבים אלקטרוניים, פיתוח מערכות בקרה, מחשבים ועוד. 

לימודי המשך לאחר תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה

בוגרי לימודי תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה המעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים ולרכוש ידע נוסף, בין אם לצרכי העשרה אישית ובין אם מתוך כוונה להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש ידע ומיומנויות נוספים שיסייעו להם להתקדם בסולם התפקידים המקצועי יוכלו להמשיך ללימודי תואר שלישי בתחומי ההנדסה השונים. 
מודעה
מחפש תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?
מחפש תואר שני בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה?
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: באר שבע, אשדוד
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: אריאל בשומרון
מוסדות לימוד בישראל
לימודים
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת ייצרו איתך קשר בקרוב!
התחייבות: פרטיך אינם מועברים למוסדות שלא סימנת
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
מודעה