מרכז דעת - המרכז העולמי להכשרה תורנית מציע קורס משגיחי כשרות.
הלימודים מתקיימים בשלוחות ירושלים ונתיבות.
כיום ניתן לראות מזון מיובא מארצות שונות, הייצור הופך להיות תעשייתי יותר וקשה מאוד לדעת מה ומאיפה מקור כל טעימה.
תפקידו של משגיח הכשרות הוא לשמור על מה שמכניס לפיו כל יהודי באשר הוא שסומך על החותמת 'כשר'.
כל מסעדה, בית עסק או מפעל ייצור מזון זקוק להכשר בכדי להצליח בשוק הישראלי. תחום הכשרות מתפרס על פני כל שרשרת ייצור המזון, החל משלב הגידול ויצירת חומר הגלם ועד לשלב המכירה שלו.
בשל כך תחום הכשרות הוא תחום ייחודי, בעל עתיד תעסוקתי יציב שמבטיח פרנסה לצד עבודה תורנית ומרתקת.
על המועמדים לעבור ראיון עם רב בכיר מטעם מרכז דעת
- 85% נכוחות לפחות
- הגשת עבודת גמר בנושא השגחה ותהליכי יצור מזון ולעבור את הבחינה העיונית והמעשית בציון 75.
כמו כן, כדי לקבל תעודת גמר מטעם הרבנות הראשית לישראל, יש להיבחן במבחן מטעם הרבנות ולקבל לכל הפחות 65.
הלימודים נמשכים כ- 4 חודשים.
סה"כ 15 מפגשים.
- היכרות עם הליכי ייצור מזון וחומרי הגלם.
- מהותו של משגיח כשרות ותפקידיו
- לימוד מעמיק של כל הלכות המטבח היהודי (איסור והיתר, תרומות ומעשרות, חרקים, הכשרת כלים, דיני כשרויות שונות, מתי נאסר מזון ומתי לא וכו')
- דיני שביעית
- זיהוי חרקים במזון
- טכנולוגיה חדשנית במטבחים
- ייצור טכנולוגי של מזון ותהליכי ייצור מזון מתועש
- בידוק ופיקוח על התנהלות עבודה.
- ביקור במפעלים, במסעדות ועוד
לבוגרי הקורס יוענקו שתי תעודות:
- תעודה רשמית ממשלתית מטעם הרבנות הראשית ישראל, בכפוף לעמידה במבחן מטעם הרבנות
- תעודת הסמכה מטעם מרכז דעת
תחומי לימוד נוספים במרכז הדעת