ClickCease

הליך הקבלה ללימודי תואר ראשון

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
הליך הקבלה ללימודי תואר ראשון
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות הליך הקבלה ללימודי תואר ראשון?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על הליך הקבלה ללימודי תואר ראשון?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

איך מתקבלים לתואר ראשון במכללות ובאוניברסיטאות?

ההחלטה להשתלב בלימודים אקדמיים אינה פשוטה, ומצריכה חשיבה רבה ומחקר מתאים. האם כדאי להשתלב בלימודי תואר ראשון במכללה, או שלימודים אקדמיים באוניברסיטה יתאימו לכם יותר? סביר להניח שטרם ההרשמה ללימודי התואר הראשון, תהיו מלאים התלבטויות, ותחפשו מידע עדכני ורלוונטי שיסייע לכם לקחת את ההחלטה הנכונה והמתאימה ביותר עבורכם. על מנת להצליח לעבור את התהליך באופן המוצלח ביותר וללא דאגות, רצוי שתכירו את השלבים הראשונים בדרך לתואר הראשון - עמידה בתנאי הקבלה, בדיקת הסכם הדרוש (ציון הבגרות והפסיכומטרי), בחירת מוסד הלימודים המתאים והליך הרישום. 

בין אם תבחרו להשתלב בלימודים אקדמיים במכללה הקרובה למקום מגוריכם, או לעבור להתגורר במעונות או בדירת סטודנטים, ובין אם תידרשו לשפר את ציוני הבגרות או הפסיכומטרי על מנת להתקבל לתחום בו אתם חפצים להתמחות, הליך הקבלה לתואר ראשון אורך זמן לא מועט ודורש מחקר מעמיק טרם תחילת הלימודים. בעמוד זה תוכלו למצוא מידע נרחב אודות הליך ההרשמה לתואר ראשון במכללות ובאוניברסיטאות ברחבי הארץ, כמו גם טיפים שיקלו מעט על התהליך. אז למה אתם מחכים? בואו לגלות מהי הדרך הפשוטה והנוחה ביותר להירשם ללימודי תואר ראשון במכללות המובילות בישראל.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות הליך הקבלה ללימודי תואר ראשון?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על הליך הקבלה ללימודי תואר ראשון?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

תהליך הקבלה לתואר ראשון

איך תואר ראשון נולד? הוא אמנם לא נולד כמו תינוק, אך תהליך הקבלה והקליטה ללימודים עשוי להיות מלווה בקשיים, אתגרים ושאלות. בחלק מן המקרים, ועבור סטודנטים רבים, כרוכים לימודי התואר הראשון בתכנונים לא מעטים. ההיבט הכלכלי, מימון שכר הדירה ואף תשלום שכר הלימוד, מכבידים לעיתים על הסטודנטים לעתיד, ודורשים מהם להתארגן טרם תחילת שנת הלימודים.

ודאי תשמחו לגלות, שכיום קיימים מגוון עשיר במיוחד של סוגי מלגות - מלגות מצטיינים, מלגות על רקע וציו-אקונומי, מלגות התנדבות ועוד. כך שאם אתם חוששים שמא תתקשו להשתלב בלימודי תואר ראשון מפאת עומס כלכלי, תוכלו למצוא מלגה שתתאים לצרכים האישיים שלכם ולאורח חייכם.

בחירת תחום לימודים

הבחירה החשובה ביותר, בעיני רבים, היא בחירת התחום אותו תלמדו. על מנת להחליט בצורה הטובה ביותר תוכלו להגיע לפגישות ייעוץ עם יועצי מוסדות הלימוד במכללות שרלוונטיות עבורכם, לגשת למכון הכוונה תעסוקתית שיעניק לכם עצות בדרך לבחירת תחום קריירה, דבר שמשפיע על הלימודים הרצויים עבורכם, להתייעץ עם חברים שכבר לומדים, להציץ בתכניות הלימודים ואולי להגיע להרצאות כשומעים חופשיים.

המכללות והאוניברסיטאות בישראל, מקיימות ימים פתוחים, מפגשי מתעניינים וימי עיון ייעודיים, במסגרתם תוכלו להתרשם ממסלולי הלימוד המוצעים לכם, לשוחח עם סגל המרצים, להתייעץ ע סטודנטים הלומדים במכללה ולשוחח עם יועצי לימודים מטעם המוסד, שיסייעו לכם לבחון את האופציות הקיימות ולקחת את ההחלטה האפקטיבית ביותר עבורכם.

בחירת מוסד לימודים

משנה מקום - משנה מזל, כך נוהגים לומר. ואכן, בחירת מיקום בו חיים ולומדים היא בחירה חשובה שתשפיע על חייכם כסטודנטים ועשויה להשפיע על הקריירה שלכם בעתיד. קיימים מוסדות שנחשבים לטובים במיוחד בתחומים מסוימים וקיימות מכללות שמוצלחות במיוחד בנושאים אחרים - כדאי להתייעץ עם חברים, לחפש בגוגל ולהגיע לימים פתוחים כדי לדעת עוד.

בנוסף, רצוי לחשוב על הפרמטר של שכר הלימוד - קיימות מכללות פרטיות עם שכר לימוד גבוה יחסית, ולעומתן קיימות מכללות רבות עם שכר לימוד אוניברסיטאי. בנוסף, כדאי לחשוב אם ברצונם לגור עם ההורים בזמן הלימודים ולחסוך כסף, לשכור דירה או אולי לגור במעונות וליהנות מהווי סטודנטיאלי ייחודי.

בדיקת ההתאמה לתנאי הקבלה

תנאי הקבלה משתנים מתחום לתחום, ממוסד למוסד ומשנה לשנה. כך שכדי לדעת אם אתם עומדים בתנאי הקבלה מומלץ להעביר פנייה לכל המוסדות שמציעים את התחום שמעניין אתכם ולבדוק באופן אישי אם אתם עומדים בהם. אם עדיין לא עשיתם פסיכומטרי, חשוב שתדעו שתוכלו להשתלב בלימודי תואר ראשון בלי פסיכומטרי במכללות מסוימות.

בקשות מיוחדות בתהליך ההרשמה לתואר ראשון

אם אתם בעלי ציונים גבוהים במיוחד בפסיכומטרי ובבגרות, תוכלו לפנות למוסד ולהתעניין בהרשמה לתכנית מצטיינים או במלגות מצטיינים. בנוסף, אם אתם זקוקים לסיוע בתשלום שכר הלימוד, מומלץ לברר עם המכללה מהן המלגות הרלוונטיות עבורכם שמוצאות בו.

הגשת טפסי קבלה

למוסדות השונים קריטריונים נפרדים לקבלה לתואר הראשון. באופן כללי, על מנת להתקבל ללימודים יש צורך במילוי טפסי הרשמה, או כפי שמוסדות רבים קוראים להם "ערכות הרשמה". הערכות כוללות טפסים שונים ולעיתים דורשות צילומים של גליון ציוני הבגרות והפסיכומטרי שלכם. במרבית המקרים, עלות הערכה נעה בין 300 ל- 450 ש"ח ותתבקשו להגיש אותה עד למועד מסוים. לעיתים קיימים מועדי הגשה מאוחרים - כדאי לבדוק ולראות מהו התאריך הסופי להגשת הטפסים, כדי להתקבל ללימודים ולא לעכב את התהליך.

ראיון קבלה

שלב זה איננו שלב הכרחי וקיימים רבים שמתקבלים לתואר ראשון מבלי לעבור ראיון קבלה. עם זאת, במבחר תחומים כמו לימודי עבודה סוציאלית, לימודים טיפוליים מסוגים שונים ועוד, יש מוסדות שדורשים ראיון קבלה. מומלץ להגיע לראיון נינוחים ולהביא עמכם המלצות, במידה ויש. אם יש לכם קורות חיים, הביאו גם אותם, הם יוכלו לסייע לכם בשיחה ולהעלות נושאים עבורכם ועבור המראיין.
מודעה
מודעה
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎