ClickCease

תעודת הוראה בפסיכולוגיה

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
תעודת הוראה בפסיכולוגיה
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תעודת הוראה בפסיכולוגיה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תעודת הוראה בפסיכולוגיה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

תואר ראשון עם תעודת הוראה בפסיכולוגיה

לימודי הוראת פסיכולוגיה לתואר ראשון מהווים תחום לימודים מרתק ומבוקש תחת הפקולטה לחינוך במוסדות הלימוד השונים, אשר משלב בין עולם החינוך וההוראה לבין עולם מדעי החברה ככלל והפסיכולוגיה בפרט. הפסיכולוגיה היא תחום חשוב ומבוקש במיוחד, הן במוסדות הלימוד והן בשוק העבודה. הפסיכולוגיה נלמדת בבתי הספר התיכוניים כחלק ממקצועות הבחירה, ובסיום לימודי המקצוע נערכות בחינות הבגרות בתחום.

לימודי החינוך עוסקים בעיקרם בהכשרת הסטודנטים כמורים מיומנים ואיכותיים הדוגלים בשיטות הוראה מתקדמות ואילו לימודי הפסיכולוגיה הינם לימודים העוסקים בנפש האדם תוך התמקדות בתחושותיו, מחשבותיו, התנהגותו ורגשותיו.  
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות תעודת הוראה בפסיכולוגיה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על תעודת הוראה בפסיכולוגיה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎

מידע כללי אודות לימודי הוראת פסיכולוגיה

על אף שמדובר בשני תחומים שונים משתי פקולטות נפרדות, הפסיכולוגיה והחינוך קשורים אחד לשני בצורה מסוימת שכן המטרה העומדת בבסיס כל אחד מהם הינה סיוע לזולת בהתמודדות עם קשיים, כאשר הקשיים ודרכי ההתמודדות הם אלו שמשתנים בין תחום אחד לשני.

לימודים לתעודת הוראה בפסיכולוגיה מקנים לסטודנטים ידע נרחב אודות היבטיה השונים של הפסיכולוגיה, חקר הנפש והתנהגות בני האדם ככלי טיפולי וחינוכי, תהליכים פסיכולוגיים וקוגנטיביים שונים, גישות ותיאוריות שונות מענף הפסיכולוגיה ועוד שלל נושאים מרתקים.

קהל היעד לתואר ראשון בהוראת פסיכולוגיה

לימודי תואר ראשון בהוראת פסיכולוגיה פונים לקהל הרחב ולכל המעוניינים להשתלב במסלול לימודים מעמיק, מרתק, מבוקש ומספק זה, הן מתוך רצון להשתלב במשרות ההוראה השונות בתחום ולהקנות לתלמידי בתי הספר התיכוניים ידע נרחב שיסייע להם במעבר מוצלח של בחינות הבגרות בנושא, והן מתוך רצון להעשיר את ידיעותיהם כצורך אישי.

הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים סבלניים וסובלניים, בעלי זיקה למקצועות ההומניים ומשיכה לתחום הטיפולי, אשר יש ברצונם להבין לעומק את ההתנהגות האנושית והסיבות לה ולחקור אודות נפש האדם על כל מאפייניה. כמו כן, יכולים למצוא עניין בלימודים בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי החברה המעוניינים ללמוד במסלול מקוצר ולקבל תעודת הוראה על מנת שיוכלו להשתלב במשרות נוספות בשוק העבודה.

תנאי הקבלה לתואר ראשון עם תעודת הוראה בפסיכולוגיה

תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון עם תעודת הוראה בפסיכולוגיה משתנים בין מוסד לימודי אחד למשנהו, אך על פי רוב מתבססות דרישות הקבלה על ממוצע ציונים מסוים בתעודת הבגרות וכן על ציון תקף בבחינה הפסיכומטרית, כאשר התנאים אינם מוגדרים כגבוהים במיוחד. חלק מן המוסדות אף מאפשרים קבלה על סמך אחד מן הקריטריונים הללו בלבד וכן על סמך סיום מכינה קדם אקדמית או מעבר בחינות כניסה.

בנוסף, ישנם מוסדות הדורשים כי יעברו המועמדים ריאיון קבלה אישי מול ראשי מסלול הלימודים, זאת על מנת לבחון את מידת התאמתם ללימודי התחום ולעיסוק בו. בכדי להבין מה האפשרויות העומדות בפניכם, מומלץ לברר מול כל מוסד לימודים מהן דרישות הקבלה אותן מציב.

משך לימודי הוראת פסיכולוגיה לתואר ראשון

במרבית מוסדות הלימוד, נפרש התואר הראשון עם תעודת ההוראה בפסיכולוגיה על פני תקופת זמן של כארבע שנות לימוד, כאשר שלוש השנים הראשונות מוקדשות לרוב ללימודים תיאורטיים ואילו השנה הרביעית מוקדשת בדרך כלל להתנסות מעשית במסגרת בתי הספר.

כמו כן, חשוב לדעת כי מרבית המכללות והאוניברסיטאות מאפשרות השתלבות בלימודים במסלול המתקיים בשעות הערב ובימי שישי בבוקר, דבר המאפשר את רכישת ההכשרה המבוקשת גם עבור מועמדים שאינם יכולים לפנות את יומם לטובת הלימודים מסיבות שונות.

נושאי הלימוד בתואר הראשון בהוראת פסיכולוגיה

במהלך לימודי הוראת פסיכולוגיה מתקיים שילוב בין תכנים עיוניים ותיאורטיים נרחבים ומעמיקים לבין התנסויות מעשיות ותרגולים רבים, כאשר השילוב בין אלו מבטיח כי הכשרתם של הבוגרים הינה מן המעלה הראשונה. הסטודנטים ייחשפו הן לתכנים מעולם הפסיכולוגיה והן לתכנים מעולם החינוך, זאת תוך התמקדות במיומנויות הקניית חומר לתלמידים בצורה מושכת ומעניינת.

בדרך כלל, התכנים הנלמדים במהלך התואר כוללים קורסים בנושא פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה קוגנטיבית, פסיכולוגיה חברתית, פסיכופתולוגיה, פסיכוביולוגיה, דידקטיקה ושיטות הוראה, שיטות מחקר, תורת האישיות, פיתוח ויישום תכניות לימודים ועוד.

תעודת גמר לאחר לימודי הוראת פסיכולוגיה

לבוגרי הלימודים אשר יעמדו בהצלחה בכל הדרישות, ביניהן עמידה בחובת נוכחות, מעבר מוצלח של הבחינות והגשת מטלות, יוענק תואר B.A בפסיכולוגיה יחד עם תואר B.Ed שהינו תואר ראשון בחינוך בשילוב עם תעודת הוראה.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר ראשון בהוראת פסיכולוגיה

עם סיום לימודי התואר הראשון בהוראת אזרחות יכולים הבוגרים להשתלב בשוק העבודה במסגרת החינוך הפורמלי בבתי ספר תיכוניים ברחבי הארץ וכן במסגרות החינוך הבלתי פורמלי למיניהן.

כמו כן, קיימת אפשרות להשתלבות בעבודה בחברות כוח אדם, חברות השמה ומחלקות משאבי אנוש, ליווי והדרכה במסגרת עמותות וארגונים לתמכיה בנפגעי נפש ואוכלוסיות נזקקות ועוד.

לימודי המשך לאחר תואר ראשון בהוראת פסיכולוגיה

בוגרי התואר הראשון בהוראת פסיכולוגיה המעוניינים להמשיך ללימודים מתקדמים ולרכוש ידע נוסף, בין אם לצרכי העשרה אישית ובין אם מתוך מטרה להעשיר את ארגז הכלים המקצועי שלהם ולרכוש ידע ומיומנויות נוספים שיסייעו להם להתקדם בסולם התפקידים המקצועי, יוכלו להמשיך ללימודים מתקדמים במסגרת תואר שני בפסיכולוגיה בכל אחת מן ההתמחויות השונות ועל ידי כך להשתלב במשרות כפסיכולוגים מוסמכים.

אפשרות נוספת העומדת בפני הבוגרים הינה המשך לימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי, תואר שני בחינוך מיוחד ועוד. לימודים אלו יאפשרו להם המשך עבודה בתחום החינוך.  
מודעה
מודעה
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎