קורס ייצור ערק

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש
קורס ייצור ערק
יועצת לימודים
לימודים

ייעוץ לימודים חינם

רוצה פרטים אודות קורס ייצור ערק?

שירות אישי חינם!

רוצה לקבל מידע על קורס ייצור ערק?

מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש

לימודי ייצור ערק במכללות

יש ששותים אותו נקי, יש שמערבבים אותו עם משקה אשכוליות, והוא הופך למבוקש ביותר בתקופת חג הפסח, כאשר הוא נותר המשקה האלכוהולי הכשר היחיד. מה שבטוח – הערק אהוב על אזרחי מדינת ישראל כבר שנים. העראק הישראלי נולד בתקופת הצנע, בשנות החמישי של המאה הקודמת, מתוך צורך למשקה אלכוהולי שווה לכל כיס. הראשונים לייצרו היו משפחת גולד בחיפה במפעל הקטן שלהם, ומאז הוא הפך למשקה פופולרי לא רק בקרב האוכלוסיה המבוגרת, שנשארה נאמנה למשקה של פעם – אלא גם בקרב הצעירים (הבליינים והברמנים), שמחפשים ליהנות ממשקה אלכוהולי איכותי אך לא יקר.
 
הערק התגלה במצריים, כאשר המצרים, שגידלו כוכבי אניס בגינה, הוסיפו אותם במקרה למשקה ענבים מזוקק – והשאר היסטוריה. העראק הפך ל"כוכב" של ממש בחגיגות בארצות כמו אלג'יר, מרוקו, טוניסיה, עירק, ועוד. כיום עראק מיוצר בשלושה מקומות עיקריים בעולם: לבנון, ירדן וישראל. הלבנונים מתמחים בייצור העראק הזחלאווי, הירדנים מייצרים בגאווה את עראק החדד, ואילו בישראל מתרחשת פריחה מחודשת של המשקה, שכוללת כמה מותגים חדשים שנכנס לשוק, לצד הותיקים (כגון ערק איילות). אם גם אתם רוצים להתנסות בהכנת ערק בעצמכם, מגוון מכללות בישראל מציעות קורס משכר לייצור עראק.
יועצת לימודים
לימודים

ייעוץ לימודים חינם

רוצה פרטים אודות קורס ייצור ערק?

שירות אישי חינם!

רוצה לקבל מידע על קורס ייצור ערק?

מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש

מידע כללי

אם אתם בעלי מסעדה, פאב, או בית קפה, המעוניינים להציע ללקוחותיכם משקה אלכוהולי מיוחד, עם קריצה ייחודית רק למקום שלכם, או שאתם יודעים להעריך כוס משקה טוב, ואוהבים את אפקט ה"וואו" במסיבות האירוח שלכם, לימודי ייצור עראק ייתנו לכם את היתרון שאין למקומות אחרים. הקורס יפתח לכם את סודות ייצוא העראק האורגני הביתי,  ובמהלך הלימודים, בדומה לקורס ייצור יין, תקבלו לא רק סקירה תיאורטית, אלא גם סיורים במזקקות, צפיה והתנסות מעשית בהליך ייצור העראק, כולל טעימות. מדובר בקורס העשרה ייחודי, מרתק, עם אווירה חמה ומיוחדת. 

קהל יעד

קהל היעד של קורס לייצור עראק הוא כל מי שאוהב אלכוהול טוב, חובב עראק, או בעל עסק בתחום המסעדנות, כגון: מסעדה, בר או בית קפה. הקורס מתאים גם לייצרני יין ומשקאות אלכוהוליים אחרים.

משך לימודים

אורך קורס לייצור עראק הוא חמישה מפגשים, ולרוב הוא מתקיים במזקקת עראק או במרכזי המבקרים של ייקבים שונים, ומועבר על ידי מומחה בייצור עראק, לרוב נצר למשפחות שעוסקות בתחום ייצור העראק במשך דורות. 

תכנית לימודים

הלימודים בקורס ייצור עראק כוללים חומר תיאורטי עיוני וסיורים מקצועיים ביקבים ובמזקקות שונות. המשתתפים יזכו  להכרה כללית וסיור במרכז המבקרים ויכירו את דרכי הכנת העראק (תסיסה, זיקוק ועוד), המכשור הרלוונטי (כדי חרס מיוחדים, כלי זיקוק שונים), את חומרי הגלם (תאנים, ענבים, שמרים, אניס), והצורות שבהן נהוג לשתות את העראק בתרבויות שונות. התלמידים יזכו להתנסות מעשית בהליכי ייצור העראק על כל חלקיו - זיקוק ראשון, זיקוק שני, סינון עראק ומילוי בקבוקים, זיקוק שלישי.

הלימודים בקורס יעשירו את הידע שלכם בהכנת סוגי אלכוהול נוספים, כגון ייצור בירה, יין, ועוד, ויכול להיות שתקבלו תיאבון גם להתקדם לקורסים אחרים, כגון ייצור גבינות, או קורסי בישול שונים. 

תעודה

הבוגרים בקורס ייצור עראק יקבלו תעודת ייצרן עראק מטעם המכללה בה למדו. 
מודעה

מחפש קורס ייצור ערק?

מחפש קורס ייצור ערק?
כל הארץ
אזור הצפון
אזור המרכז
אזור הדרום
אזור השרון
אזור חיפה
אזור ירושלים
מוסדות לימוד בישראל
לימודים

השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת ייצרו איתך קשר בקרוב!

התחייבות: פרטיך אינם מועברים למוסדות שלא סימנת

מאשר/ת קבלת מידע ממוסד הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש
מודעה