קורס טעימות יין

קבלת פרטים ללא כל התחייבות
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש
קורס טעימות יין
יועצת לימודים
לימודים

ייעוץ לימודים חינם

רוצה פרטים אודות קורס טעימות יין?

שירות אישי חינם!

רוצה לקבל מידע על קורס טעימות יין?

מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש

לימודי טעימת יין במכללות

היין ידוע לאנושות כבר מימי קדם, בעת שמדובר על שתייה של משקה אלכוהולי, חשוב לדעת שהתחום הרלוונטי הינו לימודי גידול גפן וייצור יין. המשקה הפופולארי עשוי מענבים שבתהליך תסיסה הופך להיות אלכוהולי. המשקה מאוד מפורסם בתרבות ובחברה בכל העולם. לא מעט סיפורים מספרים על היין ועל חשיבותו בתרבויות בכל העולם.

בעוד שהאיסלאם לא מאפשר צריכת אלכוהול, הרי שהתרבות היהודית והנוצרית בעולם דוגלת בשתיית יין למען טקסים דתיים וחגיגת אירועים. קורס טועמי יין מכשיר את הקהל הרחב לאופן הנכון שבו יש לשתות יין, לבחון את איכותו ואת עושר הטעמים המצוי בו.
יועצת לימודים
לימודים

ייעוץ לימודים חינם

רוצה פרטים אודות קורס טעימות יין?

שירות אישי חינם!

רוצה לקבל מידע על קורס טעימות יין?

מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.
מאשר/ת קבלת מידע ממוסד הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש

מידע כללי על בקורס טועמי יין 

קורס טועמי יין נולד מתוך הבנה כי היין נצרך באופן לא נכון ואנשים רבים אינם מבחינים בין איכות יין אחד לאיכות האחר. היין מופק מבציר ענבים בתקופות שונות, אמצעים שונים וכמובן זני ענבים שנבדלים זה מזה. בוגרי הקורס מקבלים כלים מעשיים לזיהוי סוגי יין הקיימים בשוק, ההבדלים ביניהם וסוגי היינות. כמו כן טעימות יין יכולות להעיד על אופן הכנת היין ובאילו חביות הוא התיישן.

המכללות של היום מפעילות מגוון רחב של סדנאות ולימודי תעודה לצד לימודי תואר ראשון ושני. על מנת להתאים לקהל הרחב, פותחו במכללות סדנאות פנאי לכל המשפחה. ההבנה כי אנשים מחפשים דרך להרחיב אופקים ואת הידע, הובילה את המכללות המקצועיות לפיתוח לימודים מקצועיים ומהנים. 

תוכניות לימוד 

תהליך הכנת היין הוא תהליך של שלושה שלבים עיקריים. תחילה הענבים עוברים מיון על מנת להפריד את הענבים הרקובים והמעוכים ובציר הטוב יותר. לאחר מכן הענבים עוברים תהליך מעיכה אשר גורם למיץ הענבים להיאגר בתוך מיכל מיוחד.

אותו מיץ מועבר לאחר סינון נוסף לחיבות עץ בהן מתחיל תהליך התסיסה בטמפרטורה מבוקרת של בין 12 - 37 מעלות. בתהליך היישון בחביות שמגיע לאחר מכן, היין פשוטו כמשמעו נח ותקופת המנוחה יכולה להימשך שנים רבות. ככל שהיין נח יותר זמן כך ערכו עולה. 

קורס טועמי יין מתאים לכולם ויקנה מיומנויות שתיית יין נכונות, הבנת ערכו של יין וטעמו. יש השותים יין ואינם מודעים לזן הענבים ממנו הוא נוצר או כיצד להבדיל את טעמו מיין אחר.

כמו כן, דרך קורס טועמי יין תלמדו כיצד להתאים את היין למזון, האם יש לעשות הפרדה בין יין לבן ואדום, האם הבשר טוב יותר עם יין אדום והדגים עם יין לבן, אילו יינות טובים לקינוח ועוד. היין הוא מצרך שנגיש לכולם מבחינת עלות ותפוצתו. בארץ תמצאו מספר כרמים אשר מפיקים יין נהדר המיובא גם לחו"ל.

קהל יעד

 
אנשים שמתעניינים בתחומי היין, בין אם ברצונם להיות טועמים, מגדלי מטעי גפן או שפשוט הם מעוניינים להרחיב את הידע הקיים ברשותם, עשויים להתעניין באופן משמעותי בתחום לימודים זה. 

כמו כן, הם אינכם מעוניינים להשתלב אך ורק בתחום הטעימות, אולי כדאי לסקור את התחום מהכיוון של קורס מלצרי יין. ההבנה המשולבת של סוגי היין הקיימים בעולם ומה טעמם, משפיע על האופן שבו יוגש היין ללקוחות. המלצרים מתמחים ומקבלים ידע רב בתחומי הקומבינציות האפשריות שבין יין למזון ויודעים להמליץ ללקוחות איזה יין מומלץ להם לקחת כדי להגביר את ההנאה מחווית האירוח במסעדה שבו הם בחרו לאכול.
 

משך לימודים ותעודות

הלימודים עצמם כוללים סיור של 40 שעות בין ייקבים שונים. בארץ, קיימים ייקבים שונים כמו: יקב כרמל, יקב אלון, יקב אכזיב, יקב אליגוטה ועוד למעלה מ - 200 יקבים שונים הממוקמים לכל אורכה ורוחבה של ישראל. 

כמו כן, הלימודים כוללים גם ידע תיאורטי, אשר הכרחי להבנה הכללית של תחום הטעימות. בסיום הלימודים, מקבלים הבוגרים תעודה המעידה על יכולתם לעבוד בתחום בדרך כלל בארץ ובעולם. 

אפשרויות תעסוקה

יינות ישראל ידועים מאוד בטעמם הייחודי ובזני הענבים שגדלים לאורך כל הארץ. ידוע כי גפנים גדלים בטמפרטורות קרות ועל כן רוב הכרמים ממוקמים בצפון הארץ. אנשי מקצוע מתחום היין הנקראים ייננים או יינן ביחיד, הם מומחים ליין ומודעים לסטנדרטים בינלאומיים הנדרשים לייצור יין וטעמו. ייננים יודעים להבדיל בי סוגי יין וזני ענבים רק על פי הטעם והם עומדים באופן מושלם על כל הטכניקות הקיימות לטעימת יין באופן נכון.

עולם היין מלא בטרמינולוגיה מקצועית שמשמשת את אנשי המקצוע. אנשים מומחים ליין וחובבנים מטיילים בעולם על מנת למצוא את טעמו של היין המושלם ומתענגים על כל טיפה. היין מתחבר באופן מובהק לעולם האוכל, כאשר המטבח עושה שילוב מצוין הין המאכלים לבין היין וכמובן גם היין משמש לבישול. 
מודעה

מחפש קורס טעימות יין?

מחפש קורס טעימות יין?
כל הארץ
אזור הצפון
אזור המרכז
אזור הדרום
אזור השרון
אזור חיפה
אזור ירושלים
מוסדות לימוד בישראל
לימודים

השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת ייצרו איתך קשר בקרוב!

התחייבות: פרטיך אינם מועברים למוסדות שלא סימנת

מאשר/ת קבלת מידע ממוסד הלימודים ומסכימ/ה לתנאי השימוש
מודעה