ClickCease

לימודי לקויות למידה

נמצאו עבורך 1 מוסדות לימודים:

תואר ראשון בלקויות למידה

עם ההתקדמות בגילוי ואבחון בעיות למידה שונות בכל הגילאים, השתפרו גם דרכי ההתמודדות והטיפול של מערכת החינוך בילדים אשר סובלים מלקויות למידה, כגון דיסלקציה, הפרעת קשב וריכוז, היפראקטיביות, דיסקלקוליה, דיסגרפיה ועוד. אם הילדים הללו היו מתוייגים בעבר בתור "בעייתיים" או "מופרעים" - היום הם מקבלים עזרה וטיפול נכונים שגורמים להם לפרוח ולהיות כמו כל תלמיד אחר. אם אתם מעוניינים להבין לעומק את הבעיות איתן מתמודדים לקויי הלמידה, ולרכוש ידע, כלים ומיומנויות שיעזרו לכם לסייע לתלמידים הרבים הסובלים מהפרעות אלו, המשפיעות, לעיתים, על כל תחומי החיים – לימודי תואר ראשון בחינוך עם התמחות בלקויות למידה מיועדים עבורכם!

לקויות הלמידה הן מהבעיות הנפוצות ביותר במערכת החינוך, ועל מנת לסייע לתלמידים הסובלים מהן, יש צורך בידע וכלים ייחודיים. עם העלייה באבחונים של לקויות הלמידה, עולה גם הצורך באנשי מקצוע שידעו כיצד להתמודד איתן, ועל כן מציעות מספר מכללות מובילות לימודי תואר ראשון בחינוך במגמת התמחות של לקויות למידה. בואו לקרוא מידע נוסף אודות לימודים מרתקים אלו.
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות לימודי לקויות למידה?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על לימודי לקויות למידה?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.

לימודי לקויות למידה- מידע כללי

הילדים של היום יכולים להפעיל טאבלט, למצוא כל דבר באינטרנט ולתקן סמארטפונים בצורה שמבוגרים רק יכולים לדמיין. אך לצד כל הגאונות הטכנולוגית, ואולי בדיוק בגללה - אנו נוטים לשכוח שהם עדיים ילדים שצריכים ללמוד בבית הספר כיצד לכתוב, לקרוא, לפתור בעיות בחשבון ועוד. בספסל הלימודים הגאונות של הסמארטפון לא יכולה לבוא לידי ביטוי ולכן לעיתים מתגלות בעיות שונות שמונעות מהילדים להתקדם הלאה: ישנם ילדים המתקשים במוטוריקה עדינה ולכן לא יכולים להחזקי עיפרון ומתקשים לכתוב, ישנם ילדים שמתבלבלות להם האותיות, ישנם ילדים שלא מצליחים להעתיק מהלוח, לשבת בכיתה ועוד. 

אם אתם מרגישים שאתם רוצים לעסוק לא רק בחינוך הדור הצעיר, אלא להעמיק ולהתמקד דווקא בלימודי לקויות למידה, ולעזור לילדים של היום להצליח בלימודים - לימודי לקויות הלמידה מתאימים לכם. אולי גם אתם התקשיתים פעם בלימודים, או שאולי דווקא הייתם הילדים שעזרו והסבירו לתלמידים אחרים את הנושאים שהם התקשו בהם, בכל מקרה מדובר בלימודי תואר ראשון מרתקים, עם ערך מוסף וסיפוק אדיר. 
לימודי לקויות למידה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

למי מתאימים לימודי לקויות למידה?

לימודי לקויות למידה מיועדים למי שרוצה להתמחות באחת הבעיות הנפוצות ביותר במערכת החינוך ולתרום לתלמידים בעלי לקויות למידה שונות לממש את מלוא הפוטנציאל שלהם. הלימודים מתאימים במיוחד ליועצים חינוכיים, קלינאי תקשורת, פסיכולוגים ואנשי מקצוע נוספים המעוניינים להתמחות בתחום. הלימודים יכולים גם להתאים למורים ותיקים שרוצים לגוון 

לימודי חינוך בדרך כלל מתאימים לאנשים בעלי סבלנות, יכולת להכיל ואהבה לילדים. אם אתם מתעניינים בלימודים אלו, ודאי תגלו עניין גם בלימודים דומים, דוגמת תואר ראשון בחינוך מיוחד, תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי, תואר ראשון בקלינאות תקשורת וכיו"ב. 

מה הם תנאי הקבלה ללימודי לקויות למידה?

תנאי הקבלה ללימודי חינוך במגמת לקויות למידה כוללים, בדרך כלל, דרישה לתעודת בגרות מלאה, ציון פסיכומטרי תקף, רמת ידיעה גבוהה יחסית באנגלית ומעבר של ראיון אישי, הבודק את מידת התאמת המועמד ללימודים ועיסוק בתחום. בחלק מהמכללות ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי – ועל סמך ציוני הבגרות בלבד (באם הם גבוהים מספיק). לדוגמא, מכללות רבות ידרשו תעודת בגרות מלאה (עם רמת אנגלית של 4 יח"ל לפחות), ציון פסיכומטרי של 500 ומעלה ומעבר של ראיון אישי (במידת הצורך).

מועמדים ללא ציון פסיכומטרי נדרשים להיות בעלי ממוצע 85 לפחות בציוני הבגרות. אם אתם רוצים ליהנות מלימודים אלו, אך חוששים כי אינכם עומדים בתנאי הקבלה – אל חשש! אתם יכולים להעלות פלאים את סיכויי הקבלה שלכם באמצעות לימודים במכינה קדם אקדמית או לימודים בקורס הכנה לפסיכומטרי או קורס שיפור והשלמת בגרויות.
לימודי לקויות למידה
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

כמה זמן נמשכים לימודי לקויות למידה?

לימודי חינוך עם התמחות בלקויות למידה לתואר ראשון נמשכים, בדרך כלל, שלוש שנים. מסלולי לימודים הכוללים גם תעודת הוראה במסלול לימודי הוראה נמשכים, כמרבית התארים בתחומי החינוך וההוראה, ארבע שנים. רוב המכללות מציעות מסלול לימודי בוקר אינטנסיבי, כמו כל מסלול של תואר ראשון: הלימודים מתקיימים מהבוקר עד אחר הצהריים ולעיתים גם הערב שלושה עד חמישה ימים בשבוע (תלוי כמובן באיך תסדרו את המערכת שלכם).

אך אם אתם עובדים במשרה מלאה, או בעלי עיסוקים אחרים בשעות הבוקר - תוכלו למצוא מכללות שמציעות מסלול לימוידם זה במתכונת של לימודי ערב - תוכלו ללמוד פעמיים או שלוש פעמים בשבוע בשעות הערב, כך שהלימודים לא יפגעו בשגרת חייכם. כמובן שזמן הלימודים יכול להתארך בהתאם למערכת שתסדרו. 

מה לומדים בלימודי חינוך ללקויות למידה?

לימודי לקויות למידה כוללים מגוון נרחב של נושאי לימוד עיוניים ותיאורטיים מרתקים, כמו גם השתתפות בהתנסות מעשית בעזרה וסיוע לתלמידים עם לקויות למידה (בחלק ממוסדות הלימוד), כך שהכשרת הבוגרים היא מן המעלה הראשונה. מדובר בלימודים בכיתות קטנות עם מיטב המרצים. 

בין הנושאים הנלמדים במירב התכניות בתחום: מבוא לפסיכולוגיה, התפתחות הילד, מבוא לחינוך, פסיכולוגיה בחינוך, סוגיות בחינוך מיוחד, הפרעות קשב והיפראקטיביות, ליקויי קריאה וכתיבה, דיסקלקוליה, היבטים קוגניטיביים ונוירופסיכולוגיים בלקויות למידה, אבחון לקויות למידה, הוראה מתקנת, טיפול בלקויות למידה, קשב חזותי, שפה ומח, מתודיקה בהוראת מתמטיקה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר ועוד.

איזה תעודה מקבלים בוגרי לימודי לקויות למידה?

בוגרי התואר, אשר יעמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים (לרבות נוכחות בשיעורים, הגשת עבודות ותרגילים, מעבר מבחנים ועוד), יהיו זכאים לתעודת בוגר תואר ראשון – B.A או B.Ed (במדעי החברה או חינוך בהתאמה, בהתאם לתכנית בה למדו) מטעם המוסד בו השלימו את לימודיהם.

שימו לב: התואר אותו תקבלו אינו תואר בלקויות למידה, אלא תואר בחינוך או במדעי החברה, כיוון שלימודי לקויות למידה נחשבת למגמת התמחות בתוך התואר, ולא לתואר בפני עצמו. תעודה זו תיפתח בפניכם גם אפשרויות תעסוקה רבות וגם תיתן לכם כלים להצלחה בעבודה בתחום החינוך. 

במה עוסקים בוגרי לימודי לקויות למידה?

בוגרי לימודי חינוך עם התמחות בלקויות למידה יוכלו להשתלב בעבודה במערכת החינוך הפרומלית והבלתי פורמלית ובעמותות וארגונים שונים העוסקים בעזרה, טיפול, טיפוח וייעוץ ללקויי למידה והוריהם (כגון עמותת ניצ"ן, לדוגמא). כמו כן יוכלו הבוגרים להשתלב בעבודה במכוני האבחון בתחום.

בוגרים בעלי תעודת הוראה יוכלו להשתלב בעבודה גם בבתי הספר של החינוך הממלכתי והממלכתי- דתי. בכל מקרה מדובר בתחום עבודה מאתגר מאוד אך גם בעל סיפוק אדיר. לראות את ההתפתחות של כל ילד ואת כברת הדרך שהוא עושה מתחילת השנה ועד לסופה בעזרתכם הוא ערך מוסף שלא משתווה לשום דבר אחר. 

מה הם לימודי ההמשך לבוגרי לימודי לקויות למידה?

ייתכן ואחרי כמה שנים בעבודה בתחום לקויות הלמידה תרגישו צורך להתקדם, להתפתח, או אולי פשוט לגוון קצת בעבודה. בוגרים אשר ירצו להמשיך ולהתמחות בתחום (ובתחומים קרובים בשדות החינוך, הטיפול והייעוץ) ובך לפתוח לעצמם שלל אפשרויות תעסוקה חדשות – יכולים לפנות ללימודים מתקדמים.

תואר שני בחינוך מיוחד, תואר שני בלקויות למידה, תואר שני בייעוץ חינוכי ותואר שני באבחון דידקטי הן רק כמה מהאפשרויות הפופולאריות להמשך הלימודים, אליהן פונים רבים מהבוגרים. אם תרצו להתפתח לאו דווקא בכיוון של תואר שני אלא לימודי תעודה והתמחויות מסוימות, תוכלו להמשיך ללימודי תעודת הוראה (במידה ולא הוצאתם אחת כבר), לימודי אבחון, לימודי הוראה מתקנת, חינוך מיוחד, הפרעות קשה וריכוז ועוד. 
מודעה
מחפש לימודי לקויות למידה?
מחפש לימודי לקויות למידה?
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מוסדות לימוד בישראל
לימודים
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת ייצרו איתך קשר בקרוב!
התחייבות: פרטיך אינם מועברים למוסדות שלא סימנת
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
מודעה