ClickCease

המכללה האקדמית תל-חי - גליל טק

תואר במדעי המחשב

המכללה האקדמית תל-חי - גליל טק

תואר במדעי המחשב

תואר של החוג למדעי המחשב במכללה האקדמית תל-חי מספק לך את כל הכלים, התיאורטיים והיישומיים, הדרושים להשתלבות מהירה במגוון תפקידי מפתח בתעשיית ההייטק.

תכנית הלימודים הייחודית כוללת התמחות בנושאים העדכניים והמבוקשים ביותר בתחום מדעי המחשב, הנמצאים כיום בחזית הפיתוח והמחקר של הענף: בינה מלאכותית, למידה חישובית (machine learning), עיבוד אותות, ראייה ממוחשבת, מערכות זמן-אמת, מובייל ואפליקציות web, הגנת סייבר ועוד.

מידע נוסף

  • תכנית לימודים ייחודית, ברמה גבוהה ועדכנית – התכנית מתעדכנת באופן שוטף בהתאם לידע המבוקש מצד התעשייה.
  • ניתן לרכוש ניסיון בעבודה תעשייה בזמן הלימודים, ואף לקבל מלגת לימודים, במסגרת התכנית “גליל טק".
  • מלגת לימודים בשנה הראשונה למתקבלים עם ציון פסיכומטרי גבוה*.
  • בוגרי החוג ממשיכים לתארים מתקדמים באוניברסיטאות ומכוני המחקר המובילים.   *בכפוף לתנאים; מספר המלגות מוגבל, כל הקודם זוכה!
אז איך זה עובד?

הלימודים האקדמיים נמשכים שלוש שנים, שהם שישה סמסטרים. להשלמת תואר במדעי המחשב במסלול החד חוגי נדרשות 126 נקודות זכות. במסלול הדו חוגי נדרשות 64 נקודות זכות במדעי המחשב (בוגרים מצטיינים של בתי ספר להנדסאים במסלול הנדסת תוכנה זכאים לפטור של עד 20 נקודות זכות).

שנה א - 
קורסי חובה במקצועות הבסיס.
שנה ב ו-ג– התמחויות בחמישה מקבצי לימוד:
  1. פיתוח תוכנה
המקבץ מאפשר לסטודנטים להתמקצע בתחום פיתוח התוכנה, המהווה את עמוד השדרה של תעשיית ההיי-טק. המקבץ מתמקד בנושאי הליבה של התכנות העכשווי בתעשייה ומקנה עומק בהיבטים של ארכיטקטורת תוכנה, מידול, תבניות תכן, ונושאים מתקדמים של שפות תכנות. המקבץ גם מציע מגוון קורסים בבסיסי  נתונים ותכנות web ומובייל. השלמת המקבץ תקנה לבוגר ארגז כלי פיתוח תוכנה מתקדמים, אשר יאפשרו לו להשתלב בצוות פיתוח בנקודת פתיחה חזקה.
  1. עיבוד אותות ולמידה חישובית
העידן הנוכחי הוא עידן המידע. בכל רגע עוברות, מעובדות ונאגרות כמויות אדירות של מידע באמצעות מצלמות, מיקרופונים וחישנים אחרים. המידע מועבר דרך ערוצים שונים, ונשמר בזכרון מחשבים, ברשת האינטרנט או על גבי טלפונים חכמים. המידע המעניין אותנו מכיל בין היתר תמונות, וידאו, קול ודיבור, אותות ביולוגיים או מידע הקשור לסביבה כמו מידע סייסמי או חיזוי מזג האוויר. לתבניות מידע אלה אנו קוראים אותות. במסלול הלימודים בעיבוד אותות לומדים לייצג אותות, להפיק מהם אינפורמציה חשובה, לסנן רעשים, ולדחוס אותות כמו תמונות או וידאו.
  1. AI (למידה חישובית ובינה מלאכותית)
מקבץ זה יאפשר לסטודנטים להתמחות ברמה בסיסית בתחום האינטליגנציה המלאכותית (AI), אשר התברג בשנים האחרונות לחזית המחקר והפיתוח הן בתעשייה והן באקדמיה. בליבת התחום משתלבים בפועל מקצוע המערכות הלומדות (machine learning) לצד מקצוע הבינה המלאכותית (artificial intelligence). המקבץ מציע מגוון קורסי בחירה במקצועות הבינה החישובית (computational intelligence) וביג דאטה וכן בתחומי עיבוד התמונה והאות. השלמת המקבץ תקנה ארגז כלים מעשי לפתרון-בעיות, שיהוו נקודת פתיחה להתמקצעות ב-AI.
  1. מערכות זמן אמת ורשתות
המקבץ מתמקד בשני תחומים שהם מהמבוקשים ביותר היום בעולם ההי-טק: מערכות Real-Time ורשתות מחשבים. מערכת Real-Time (זמן אמת) הינה מערכת בעלת דרישות לביצועים במגבלות זמן מסוימות. מערכות אלה מהוות בסיס למגוון פלטפורמות ואפליקציות מתקדמות כיום בתעשייה. אחת הדוגמאות הנפלאות למערכת זאת היא טלפון סלולארי. תחום התקשורת הוא נושא מרכזי במאה ה-21, ובו משקיעות חברות מיליארדי דולרים בשנה. לכן הביקוש למומחים בתחומים אלה גבוה. דגש מיוחד ניתן  להכרה  של כלים יישומיים רבים המאפשרים לסטודנטים המסיימים את המסלול השתלבות מהירה בתעשייה.
  1. טכנולוגיית האינטרנט
אין צורך להרחיב על חשיבות האינטרנט בחיינו, ועל ההזדמנויות הנפתחות למומחים בתחום. פיתוח אפליקציות רשת (אתרים) והתמצאות ביישום בסיסי נתונים הם שני דברים שכמעט כל מתכנת צריך להכיר. מקבץ זה מקנה הכרה עמוקה של הטכנולוגיות עליהן בנויה הרשת ומאפשר לבוגרים לצאת לתעשייה עם יתרון. המקבץ מקנה ידע יישומי בתחומים בסיסיים כמו sql, html, css  וJavascript, ובתחומים החמים בשוק כיום כמו react.js ו angular.js , ואפילו כתיבת אפליקציות.
תחומי לימוד נוספים בהמכללה האקדמית תל-חי
תואר שני - ניהול