תחום הנדסת המכונות עוסק בפיתוח ואחזקה של מערכות מכניות ומשלב כמעט את כל ענפי התעשייה עתירת הידע. עם התפתחות הטכנולוגיה, תחומי הידע במקצוע הלך והתרחב והמהנדס נדרש להעמקה, להתמחות ולהרחבת הידע בתחום הפעילות שבו הוא עוסק. תכנית הלימודים נבנתה בהתאמה לכך ומאפשרת התמקצעות בתחומי ידע בעלי פוטנציאל צמיחה משמעותי, בדגש על רובוטיקה וביומכניקה.
ראש המחלקה: פרופ' צבי שילר
- ניתן ללמוד במסלול עם תזה או ללא תזה.
- קבלת התואר מותנית באישור מל"ג.
לרשות הסטודנטים עומדות מעבדות מחקר מתקדמות וחדשניות, כגון: המעבדה לרובוטיקה ורכבים אוטונומיים, המעבדה לחומרים ביולוגיים, המעבדה לאנרגיה מתחדשת, המעבדה לננו-אופטיקה, המעבדה לקריוגניקה והמרכז לביו-מכניקה באריאל (ABMC). כמו כן, קיימים תחומי מחקר מגוונים, כגון: חקירת הזרימה באבי העורקים, מודלים דינמיים של רכבים, ניווט ותכנון תנועה בסביבה אורבנית, רובוטיקה רפואית, תכנון תנועה לרובוטים יתירים, חקר אותות שמע, אופטיקה סינגולרית ועוד.
הלימודים נמשכים שנתיים (סמסטר א' + ב' ללא קיץ).
הסטודנטים יכולים להתמחות באחד משני תחומי ההתמחות:
התמחות ברובוטיקה - הדרישה למהנדסי רובוטיקה צפויה לגדול משמעותית בשנים הקרובות עם הגידול בצורך במערכות רובוטיות שיתמכו בטיפול רפואי, סיוע לאוכלוסייה המבוגרת, שמירת קשר בין קרובים רחוקים, רכבים אוטונומיים, לוגיסטיקה ללא מגע יד אדם והפעלת קווי ייצור שלא עוצרים בעתות חירום.
התמחות בביו-מכניקה - תחום הביומכניקה מציע פתרונות הנדסיים בשירות הרפואה וצפוי לצמוח עם הדרישה הגוברת לשיפור איכות החיים של הדור השלישי, ההולך וגדל. לבוגרי התוכנית יעמוד הפוטנציאל להשתלב בתפקידי מפתח בתעשייה ולהמשיך במחקר מדעי במסגרת לימודי תואר שלישי.
בוגרי התואר השני מתמקצעים בהנדסת המכונות, הופכים מבוקשים מאוד בשוק התעסוקה ומתמנים למשרות בכירות בתעשייה. רכישת הידע בתואר השני, כמו גם ההתנסות בביצוע מחקר מתקדם, מאפשרת התמודדות איתנה עם המציאות המתחדשת בעולם ההנדסה. כמו כן, יכולים הבוגרים להמשיך לתואר שלישי (דוקטורט) באוניברסיטאות בארץ ובעולם.