אוניברסיטת אריאל מציע במסגרת בית הספר למדעי הבריאות במכללה, לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה, באישור המל"ג. הלימודים נמשכים שלוש שנים, הלימודים מתחילים באוקטובר מידי שנה.
המחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת אריאל פועלת כבר מעל לשמונה שנים. בשנת 2007 אושר התואר ע"י המל"ג, וכיום המחלקה לתזונה היא אחת משלוש המחלקות בארץ למדעי התזונה. המחלקה חרתה על דגלה להוציא מתוכה תזונאים עם ראיית עולם כוללת ורחבה. הלימודים במחלקה כוללים הן קורסי מדע בסיסיים, והן קורסים בתחומי התזונה השונים.
כחלק מתוכנית הלימודים נלמדים קורסים המהווים דרישה חיונית לכל מי שמסיים לימודי תזונה ואף מקנים ידע הכרחי הדרוש להמשך הדרך לכל בוגר, הן במהלך הסטאז', הן בבחינות הרישוי והן בעבודה בשטח. בנוסף, קיימים קורסים ייחודיים שאינם קיימים במוסדות אחרים וביניהם: קורסי תזונת ילדים ותזונת קשישים וביוכימיה קלינית - קורס המקנה לסטודנט ידע בהבנה וקריאה של בדיקות מעבדה, והבנת הקשר בין הבדיקות למחלות השונות. במסגרת קורס זה אף נערך סיור במעבדה בבית החולים איכילוב.
בנוסף לסעיפי הקבלה על סמך ממוצע בגרות וציון פסיכומטרי כנהוג במחלקה נדרשים גם מבחני מיון וראיונות.
לפרטים נוספים על סעיפי הקבלה ניתן לפנות דרך הטופס שבעמוד לאוניברסיטה.
תזונת האדם הינו תחום מרתק העוסק בבריאות ומניעת מחלות. תוכנית הלימודים מקנה לסטודנטים השכלה רחבה במדעי היסוד ובמדעי התזונה. התוכנית מעניקה כלים שימושיים ליישום הידע בטיפול וייעוץ הן לאנשים בריאים והן לסובלים ממחלות המצריכות פיתוח תזונתי.
הלימודים בתכנית מעניקים לסטודנטים תשתית למבחר התמחויות בענפי תזונה רבים:
- תזונה קלינית שעוסקת בטיפול ומניעת מחלות
- תזונה בתעשייה
- תועמלנות רפואית
- תזונת ספורט
- תזונת ילדים
- מחקר ופעילות אקדמית
לאחר סיום התואר מתקבלים הבוגרים לסטאז', שנמשך שישה חודשים, ומתבצע בבתי חולים ובמוסדות רפואיים אחרים (כמו קופות חולים) בכל רחבי הארץ. הסטאז' מאפשר לבוגרים לגשת למבחן הרישוי של משרד הבריאות. לאחר סיום הלימודים הבוגרים יכולים לעסוק במגוון רחב של תחומים הקשורים במדעי התזונה: בתי חולים, קופות חולים, חברות תרופות, חברות מזון, מוסדות גריאטריים, מוסדות ספורט ועוד. יש סטודנטים שבוחרים להמשיך ללימודי תארים מתקדמים לאחר סיום התואר הראשון.