ClickCease

קורס טרקטור

נמצאו עבורך 1 מוסדות לימודים:

קורס נהיגה על טרקטור

 מטרת קורס נהיגה על טרקטור היא להכשיר נהגים ולהביא אותם לרמת המקצועיות והידע הדרושים בכדי להפעיל את כלי העבודה. טרקטור הוא כלי רכב כבד, לא נתקלים בו בכביש לעיתים קרובות בשל העובדה שייעודו העיקרי הוא גרירה ומשיכה של כלים אחרים. לרוב משמש הטרקטור לביצוע עבודות חקלאיות שונות ומגוונות ועבודה בתנאי שטח. הפעלת הטרקטור דורשת מהנהג שליטה בכלי הרכב, אחריות וידע תיאורטי ומעשי. תפעול הכלי ללא הידע הנדרש מהווה סכנה לנהג ולסובבים אותו. מבחינה היסטורית, הטרקטור הומצא במטרה להחליף את השוורים והסוסים אשר היו כוח העבודה העיקרי באותה תקופה. הטרקטורים הראשונים, בשנות ה-50 של המאה ה -19 היו כלים איטיים, כבדים ורועשים. אך בעלי כושר גרירה רב. בסוף המאה ה-19, עם התפתחות המכונית, פותחו טרקטורים בעלי מנוע בעירה פנימית אשר נועדו להחליף את מנועי הקיטור.

כאמור, השימוש הנפוץ ביותר עבור הטרקטור הוא בתחום החקלאות. הטרקטור מיועד להפעלת כלים חקלאיים שונים ומגוונים כגון מרססים, מכסחות, מלגזות ועוד. בנוסף, הטרקטור משמש גם לעיבודים שונים בגידולי שדה. בחלקו הקדמי והאחורי נמצא ה- יצול, אשר משמש לגרירה או דחיפה של כלים שונים. במסגרת קורס טרקטור נלמדים כל השימושים של הטרקטור והסטודנטים מקבלים את הידע כיצד להפעיל באופן מקצועי ויעיל את הטרקטור על שלל האפשרויות שהוא מציע. 
יועצת לימודים
לימודים
ייעוץ לימודים חינם
רוצה פרטים אודות קורס טרקטור?
שירות אישי חינם!
רוצה לקבל מידע על קורס טרקטור?
מלא/י פרטיך ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.

מה לומדים בקורס טרקטור?

במסגרת קורס נהיגה על טרקטור רוכשים כלים מעשיים ותיאורטיים אשר הכרחיים לתפעול שוטף של כלי העבודה. בנוסף, ישנה חשיפה להתמודדות עם מצבי לחץ, תנאי שטח שונים ושימוש בכלים שונים אשר משמשים לפעולותיו ומקסום יכולותיו של הטרקטור. הקורס מכין את בוגריו להתמודד בהצלחה עם המבחן המעשי של משרד הרישוי בנהיגה על רכב כבד.

במהלך הקורס, ישנו דגש על עבודה בטוחה, אחראית ושקולה תוך התמקצעות והכרת הכלי ברמה גבוהה. החומר התיאורטי נלמד במכללות בתנאים הגבוהים ביותר ומעניקים לסטודנטים את הסביבה הטובה ביותר ללמוד ולהתפתח, כיתות ממוזגות, ציוד חדיש, מחשבים ועוד. בשטח המכללות ישנם מגרשים מיוחדים אשר תוכננו ועוצבו במיוחד לצורך לימודי נהיגה על טרקטור ועוזרים לדמות מצבים וסיטואציות אשר נהגי הטרקטור נתקלים בהם בעבודתם. חלק מתכנית הלימודים כוללת בתוכה קורס עזרה ראשונה אשר תורם למקצועיות ולאחראיות של מפעיל הטרקטור. 
קורס טרקטור
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

מהו מבנה קורס טרקטור?

בשלב הראשון של הקורס ישנה התמקדות בחלק העיוני. מעבר על חומרי התיאוריה בסנכרון מלא מול החומר העדכני של משרד הרישוי. לימודי התיאוריה מהווים הכנה לחלק המעשי, מכינים למבחן התיאוריה ומקלים על הלימוד העתידי למבחן התיאוריה לרכב. במסגרת השלב הראשון יילמדו מספר נושאים כגון : דיני תעבורה, מושגים, פניות וסטיות, ניסה ויציאה מרכב, בטיחות בטרקטור, שמירה על ערכי הטבע, תמרורים ומפגש מסילת ברזל.

החלק השני של הקורס הוא מעשי. בחלק זה לומדים כיצד לנהוג בטרקטורן, כיצד לטפל בכלי תוך מתן דגש על נהיגה זהירה ואחראית והפעלת שיקול דעת במצבים שונים שנהג טרקטורון נתקבל בהם. במסגרת הקורס נרכשים הכלים והידע למעבר של המבחן המעשי. בקורס שמים דגש על יחס אישי ושיפור הביטחון של הנהג בתפעול הטרקטור ושמירה על קור רוח במצבים מסוימים אשא הנהג עלול להיתקל בהם במהלך הנהיגה על הטרקטור. בסיום הקורס, יש לעבור מבחן תיאורטי ומעשי של משרד הרישוי.

מי יכול להתאים ללימודי קורס טרקטור?

קורס נהיגה על טרקטורון מיועד למי שאוהב נהיגה, אוהב לעבוד בסביבת עבודה דינמית ומאתגרת, בעלי אחריות וניהול עצמי. במידה ואתם לא אוהבים להיות שעות מול המחשב, לא לזוז מהכיסא ולהגיע כל יום לאותו המקום – קורס נהיגה על טרקטורן מיועד לכם ויאפשר לכם לשלב עבודה בשטח הפתוח, באוויר, בשטחים חקלאיים ועוד.

בנוסף, בעלי שטחים חקלאיים מוזמנים לרשום לקורס את העובדים ובכך לייעל ולמקסם את יכולותיהם של העובדים. בחלק מהמכללות הקורס מוצע בשפות נוספות מעבר לשפה העברית כגון ערבית, תיאלנדית, רוסית ועוד.
קורס טרקטור
קבלת פרטים ללא כל התחייבות

מה הם תנאי הקבלה לקורס טרקטור?

על מנת להתקבל לקורס נהיגה על טרקטור על המועמדים להיות בני 16 ומעלה בלבד. חשוב לציין כי מעבר של מבחן תיאוריה יכול להיות מגיל 15.5 אך ביצוע של מבחן מעשי (טסט) יהיה רק מגיל 16. במסגרת קבלת הרישיון על מגיש הבקשה לעבור בדיקת עיניים ולהביא אישור מרופא המשפחה. חשוב לבדוק מול המכללה על תנאי הקבלה בשל העובדה שהתנאים משתנים בהתאם למכלה בה רוצים לעבור את קורס הנהיגה.  

כמה זמן נמשך קורס טרקטור?

בחלקו הראשון של הקורס מלמדים את החלק העיוני כ- 40 שעות. החלק המעשי הוא מורכב יותר ואף ארוך יותר. ניתן בחלק ממוסדות הלימוד לחלק את הלימודים למספר שעות שבועיות ואף ניתן לרכז ליום אחד מלא את הלימודים. חשוב לציין כי אופן חלוקת הקורס ומשך זמן הלימוד משתנה בין המכללות השונות ויש לבדוק מול המוסד כיצד ניתן לתכנן את זמן ומתכונת הקורס. 

איזו תעודה מקבלים בוגרי קורס טרקטור?

בוגרי הקורס מקבלים מטעם המכללה בה סיימו את לימודיהם תעודת סיום רשמית אשר מאשרת כי ביצעו את כל מטלות וחובות הקורס. חלק מהמכללות עובדות בשיתוף פעולה עם משרד הכלכלה והבוגרים מקבלים תעודת סיום קורס המאושר על ידי המשרד דבר אשר מוסיף יוקרתיות לתעודה ופותח דלתות נוספות בשוק העבודה עבור הבוגרים.   

מה לימודי ההמשך לקורס טרקטור ?

בוגרי הקורס יכולים להמשיך ולהתפתח באמצעות לימודי תעבורה נוספים ותפעול כלי עבודה שונים ומגוונים. בנוסף, לאחר צבירת ניסיון בתחום ישנה אפשרות להתקדם לצוות הוראה ולימוד תפעול כלים כבדים, גם בלימוד תיאוריה וגם בהדרכה מעשית על הכלים.  

מה הם אפשרויות תעסוקה לבוגרי קורס טרקטור?

הוצאת רישיון על טרקטור פותחת אפיקים רבים של תחומי תעסוקה. הענף העיקרי בו קיים ביקוש גבוה לנהגי טרקטור הוא ענף החקלאות. למרות שהטכנולוגיה מתפתחת הביקוש למפעילי טרקטורים גדל בשל העובדה שהפעלת הכלי נשארה בידי האדם והדבר לא צפוי להשתנות.

לא רק בענף החקלאות קיים ביקוש, תחום הבנייה והקבלנות מחפש באופן קבוע מפעילי כלים כבדים אשר מחזיקי רישיון טרקטור יכולים להפעיל. בנוסף, ישנם פרוייקטים אשר זקוקים למפעילי טרקטורים זמינים ביצוע משימות ייחודיות לעיתים לעבודה פרטנית ובמקרים מסויימים למפעיל טרקטור אשר ילווה את הפרוייקט באופן קבוע. 

מה הם היתרונות להוצאת רישיון על טרקטור ?

הוצאת הרישיון (דרגה 1) מעניקה לבעליו את האפשרות לתפעל כלים נוספים מעבר לטרקטור. מחזיקי הרישיון רשאים לנהוג בנוסף גם על מכונה ניידת המונעת על ידי גלגלי זחל, מכונה ניידת אופנית במשקל כולל מותר עד 14,000 ק"ג ובמלגזה בכושר נשיאה עד 20 טון (בכפוף להיתר ממשרד הרישוי). טרקטורון, רכב שטח, טרקטור משא (בהיתר לפי תקנה 190) ובתנאי שלא בנהיגה בכביש ובכפוף לתנאי משרד הרישוי.

התמקצעות וצבירת ניסיון על טרקטור מאפשרת להסתגל לעבודה עם כלי רכב כבדים אחרים במהירות רבה יותר מאשר נהגים חסרי ניסיון קודם בתפעול כלים דומים. בשל העובדה שלטרקטור יש שימושים רבים והעובדה שניתן לחבר אליו כלים נוספים ואביזרים שונים מעניקה לו ייחודיות רבה בתחום. 

מה הם סוגי הטרקטור בישראל

בישראל ניתן למצוא בין שלל סוגי כלי הרכב שלושה סוגי טרקטורים, טרקטור מטעים, כלי נמוך וצר, בעל כושר הרמה של אלף קילוגרם, וטווח כוח הסוס שלו נע בין 40 -100. הסוג שני, טרקטור גידולי שדה קטן, מיועד בעיקר לשטחים קטנים (מאות דונמים) בעל יכולת הרמה של שני טון, הוא מגיע מצויד בכוחות סוס הנעים בין 100-150. הסוג השלישי הוא טרקטור גידולי שדה גדול, אשר משמש לעיבוד שטחים נרחבים, אלפי דונמים, בעל יכולת הרמה של עשרה טון והוא מגיע עם מנוע ענק היכול להגיע ל- 550 כ"ס.
מודעה
מחפש קורס טרקטור?
מחפש קורס טרקטור?
סמן ליצירת קשר מיידי
מיקום בארץ: פריסה ארצית
מוסדות לימוד בישראל
לימודים
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת ייצרו איתך קשר בקרוב!
התחייבות: פרטיך אינם מועברים למוסדות שלא סימנת
אני מאשר/ת את תנאי השימוש ומאשר/ת קבלת מידע והצעות בטלפון, בדוא"ל, במסרון וכדומה‎‎
מודעה